Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
yugi Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 20-12-2006 Lokacija: NORVEŠKA Odgovori: 35281 IP: Maskiran
|
Re: Re: Utrka za novog nacelnika Tuzle
citat: sunce wrote:
A meni nije jasno sto bilo ko iz opozicije ne bude bar nekad protiv. Eno onaj Sabahudin Imamovic iz SDA, sve protiv ovoga onoga, dodje glasanje dize ruku.
Pratim ih godinama i mogu samo reci da se rijetko vidja takva pasivnost, da nema Ajanovica zavrsili bi sve za pet minuta.
Malo mi dosadila ta prica nacelnik ovakav onakav, i ok, neka stoji sto jeste, ali niko ne gleda da opozicija ne radi nista.
Kako bih im srezala pausale zbog neaktivnosti.
Ustvari, ne bih banke dala za politicke stranke, neka se finasiraju od simpatizera.
Kad veæ pomenu finansiranje stranaka malo je reæ da sam bio frustriran kad sam èuo da je prije par dana donešena odluka da se poveæaju izdvajanja za finansiranje stranaka jer za Boga miloga izborna je godina
Te bitange po raznoraznim parlamentima, komisijama, upravnim odborima etc etc došle su na ta mjesta zahvaljujuæi partiskoj podobnosti i valjda je logika da iste te bitange odvajaju dio sredsava za te partije èime bi se izbjeglo dodatno rasipanje budžetskih sredstava!!!
Poðimo samo od opæinskog vijeæa.Ja kolko znam paušal vijeænika iznosi oko 900 KM i to za jednu jedinu sjednicu koju održe!!!!!!
Prije sam znao pogledat snimke sa vijeæa dok su emitovani na TV Tuzla i dalo se primjetiti da se pojedini vijeænici nikad ali baš nikad ne jave da kažu i jednu jedinu rijeè!!!!
A i to za opoziciju si u pravu.Povremeno se oglase ponekim saopštenjem i na tome se završava njihova zadaæa!!Naravno ne amnestiram tu niti jednu jedinu stranku jer imali smo prilike gledati sve njih manje više i na vlasti i u opoziciji!!
<br /><br /><br /><br />
|
28-07-2012 at 12:26 |
|
|
statebriga Nivo: Forumski doajen nezaobilazna
Registriran(a): 07-05-2009 Lokacija: Tuzla Odgovori: 9876 IP: Maskiran
|
citat: sunce wrote: Zna se koliki je opcinski budzet, zna se koliko treba da se veci projekti realizuju pa neka mi u okviru toga kaze sta se to realno moze ostvariti.
ja vjerujem da ce ti neke od stranaka to i reci, ali ne vjerujem da ce to imati puno prodje, jer nas narod ne voli da mu se kaze istina, nego uziva u populizmu, podilazenju i slicno.
kad smo kod budgeta, ako znas gdje gradjani mogu naci budget opcine za 2012. god., ja bih voljela da mi kazes, jer na zvanicnoj stranici opcine ne rade linkovi kako za 2012, tako za prethodne 3 godine.
po nekakvim odlukama (do kojih moras dobro da se namucis da dodjes) moze se naci link za izvjestaj o radu iz prethodne godine, ali - slabo da je to sta detaljno, da ga covjek moze fino analizirati.
vjerovatno ja ne znam tehnike dolazenja do detaljnih podtaka, pa bih te zamolila, obzirom da izvjestavate dosta o opcini i da kazes da je lako doci do budgeta, da mi pomognes da nadjem te podatke, jer bih voljela da ih proslijedim ljudima u timu.
hvala ti puno i nemoj ovo smatrati nikakvom antiprotivnoscu, samo opusteno pitam
|
29-07-2012 at 12:57 |
|
|
Azur Nivo: Forumski doajen xxxxxyyyyy
Registriran(a): 24-07-2005 Odgovori: 5025 IP: Maskiran
|
citat: statebriga wrote:
ja vjerujem da ce ti neke od stranaka to i reci, ali ne vjerujem da ce to imati puno prodje, jer nas narod ne voli da mu se kaze istina, nego uziva u populizmu, podilazenju i slicno.
kad smo kod budgeta, ako znas gdje gradjani mogu naci budget opcine za 2012. god., ja bih voljela da mi kazes, jer na zvanicnoj stranici opcine ne rade linkovi kako za 2012, tako za prethodne 3 godine.
po nekakvim odlukama (do kojih moras dobro da se namucis da dodjes) moze se naci link za izvjestaj o radu iz prethodne godine, ali - slabo da je to sta detaljno, da ga covjek moze fino analizirati.
vjerovatno ja ne znam tehnike dolazenja do detaljnih podtaka, pa bih te zamolila, obzirom da izvjestavate dosta o opcini i da kazes da je lako doci do budgeta, da mi pomognes da nadjem te podatke, jer bih voljela da ih proslijedim ljudima u timu.
hvala ti puno i nemoj ovo smatrati nikakvom antiprotivnoscu, samo opusteno pitam 
Idi na sluzbeni glasnik opcine Tuzla od 27. apprila 2012. godine, broj glasnika 4, pregled pocinje od 115. stranice.
|
29-07-2012 at 14:16 |
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|