Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
Inspektor Nivo: Forumski doajen Novus Ordo Seclorum
Registriran(a): 21-06-2005 Odgovori: 9543 IP: Maskiran
|
Re: Utrka za novog nacelnika Tuzle
citat: Dilber wrote:
jedno pitanje za moderatore yugi, Putnik, hurija, Abulafija ...zasto ste skinuli moj video snimak iako je bio u vezi teme?
a ne skidate postove Inspektorove,Tubine iako nemaju veze sa vezom....
jesam li ja to vama nepodoban?
ako jesam ne mora te me na taj nacin gurat sa foruma...reci te to otvoreno i ja vam se kunem da nikad vise necu doc na forum
Ja ovo tek sad vidjeh...
Lijepo oko moje, ja se uvijek i uvijek pridrzavam pravila i teme, a ako treba ponekad obrazlozit' neki od mojih postova, koje nekad neko mozda ne 'svari' - i to radim na upit... 
Elem, ono sto podjoh napisat' je da ma koliko se ovdje pisalo, napadalo, pokusavalo nekim tzv. argumentima dokazivati kako sve sto je uradjeno u Tuzli lose, i kako treba bolje, i kako neko moze bolje, cinjenicno stanje na terenu kaze malo drukcije...Slazem se oko jedne stvari, a to je da se nesto mora promijeniti u smislu izbora produktivnijih timova i time opomenuti ne samo sadasnji sastav vlast u Tuzli, nego i onaj koji ce ga (mozda) zamijeniti i uciniti sve ono sto obecava gradjanima da hoce... ...Iskreno, sumnjam da ce Jasmin izgubiti na predstojecim izborima...Jedino sto se moze dogoditi je da se malo razvodni trenutna vecina u sastavu Opcinske vlasti u smislu dolaska vise poslanika iz drugih stranaka koje kandiduju svoje prestavnike u utrci za Nacelnika Opcine...Licno, volio bih samo da dodju ljudi koji ce svoje rijeci u tom slucaju sprovoditi u djela...Isto tako predvidjam da ce SDA 'popusiti' k'o nikad dosad....Eto, hajmo sad na spavanac, pokasno je...
[Edited by Inspektor on 20-07-2012 at 23:43 GMT]
|
20-07-2012 at 23:33 |
|
|
statebriga Nivo: Forumski doajen nezaobilazna
Registriran(a): 07-05-2009 Lokacija: Tuzla Odgovori: 9876 IP: Maskiran
|
Re: Re: Utrka za novog nacelnika Tuzle
citat: domorodac wrote: kandidati u vecini zemalja prezentuju svoja postignuca i uspjehe ali kod nas bi taj dio biografija svih kandidata bio vrlo vrlo tanak na zalost
zato mislite sta ocete i uzivajte u ovo malo urbanog sto smo dobili
vala, meni se cini da neki od kandidata imaju stosta da pokazu sta su napravili svojim parama, tako da ne vidim zasto ne bi bili u stanju da naprave s nasim!
na kraju krajeva, kao sto i sam kazes, lako se razbacivati tudjim parama (u ovom slucaju, nasim parama), koristiti ih u svrhu predizborne kampanje i zavaljivati gradjane sa dugom od 85-6 hiljada maraka mjesecno, dok - istovremeno - za medjunarodnu galeriju portreta ide 55 hiljada godisnje (ako se ne varam, nek' me isprave ovi koji bolje znaju).
ja nemam nista protiv jezera i fontana, trgova i novih zgrada, ali to nije nista drugo nego fabrikovanje stanja napretka! tuzla NE napreduje, nego nazaduje i to se nece promijeniti, dok ne dodju ljudi koji ce "domacinski" raspolagati budgetom i raditi stvari koje su bitne za napredak.
evo (samo) nekoliko primjera:
- neasfaltirane ulice u gradu (npr. dijelovi rudarske, dijelovi naselja kula, miladije, itd.)
- nedostatak ulaganja u razvoj predskolskih ustanova (udjite u svoje obdaniste, u koje ste isli prije 20 ili 30 godina, pa cete vidjeti o cemu pricam), od rekonstrukcije i podizanja standarda za razvoj djece u skladu sa erom u kojom zivimo, do nedostatka kapaciteta
- igralista koja su nedovoljna, a ona izgradjena su velikim dijelom ili vandalizirana, ili neodrzavana (znaci, opcina ne radi na razvoju kolektivne svijesti o upravljanju drustvenom imovinom - nije sve privatno i nije tacno da nas za drustveno ne treba biti briga!)
- rjesavanje grijanja visinskih naselja, gdje ne moze biti uvedeno "centralno", ali se moze ici alternativnim pravcima,
- unapredjenje primarne zdravstvene zastite, razvoj znanja i sistema reproduktivnog zdravlja
- kreiranje samoodrzivih sistema samopomoci medju gradjanstvom
itd, itd, da ne idem previse u dubiozu!
dakle, deplasirano je govoriti da kandidati nemaju sta da pokazu, da nisu ostvarili neke rezultate u svojim privatnim zivotima i da samo zele da se domognu fotelja!
upravo iz razloga "fotelja", ne treba vise podrzavati one koji godinama uzrokuju nazadovanje tuzle i koriste nas novac za ublehu!
ps. izvini ako sam te krivo shvatila, al' i ako jesam, ipak si dao dobar slagvort
|
22-07-2012 at 01:35 |
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|