Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
Inspektor Nivo: Forumski doajen Novus Ordo Seclorum
Registriran(a): 21-06-2005 Odgovori: 9543 IP: Maskiran
|
Re: Re: Utrka za novog nacelnika Tuzle
citat: statebriga wrote:
naravno, generaliziranje dodje kao posljedica iskustava iz mnogih prethodnih izbora. no, drago mi je sto tako gledas na stvari i u potpunosti se slazem s tobom! treba se dobro upoznati sa programima, ali i sa kandidatima. dzaba je dobar program, ako kandidati, sami po sebi, nisu postene i vrijedne osobe, koje ne ulaze u ovu pricu samo radi uske, licne koristi.
Vrlo malo je onih koji ce se sloziti s tvojom zadnjom recenicom ovdje, jer, nazalost, radi se o veoma maloj grupi ljudi koji bi nekoga izabrali, a da pritom ne ocekuju nesto zauzvrat ili 'samo za sebe' u cijeloj toj, kako kazes 'prici' (mislim da je prehrabro i pomalo utopisticki tvrditi suprotno )...Narocito ukoliko se radi o onima koji ce se i kandidovati na neka od mjesta u vlasti...Uz sav najbolji trud ce im biti tesko da stvore ili samo pokazu imidz 'ciste duse' i nekoga ko to radi zbog samog programa (ma koliko on ukazivao na to da ima dobre namjere i da je napravljen u smislu poboljsanja kvaliteta zivljenja gradjana), jer je drustvo kao takvo jako kontaminirano kolektivnom korumpiranoscu (cak i u najmanjoj mogucoj mjeri) a pogotovo onaj segment koji se odnosi na institucije vlasti ili one koje su u neposrednoj vezi s istom...
U svakom slucaju, nije program jedini koji treba da bude orijentir za davanje povjerenja nekome na izborima, tu se slazem s tobom, nego odluka treba da bude posljedica osjecaja preuzimanja i sopstvene savjesnosti i odgovornosti, jer svaka osoba ce biti istovremeno i odgovorna za sve sto slijedi nakon izbora ukoliko kandidat koga je svaka od tih osoba birala i pobijedi, a to se pokaze pogresnim izborom nakon odredjenog vremena, odnosno za vrijeme mandata 'izabranika'...Ovih dana mnogi od nas prolaze kroz slicnu situaciju iz koje se moze i treba nesto nauciti...
|
27-07-2012 at 08:27 |
|
|
soraya Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 01-03-2009 Lokacija: Tuzla Odgovori: 30666 IP: Maskiran
|
Re: Re: Utrka za novog nacelnika Tuzle
citat: statebriga wrote:
svi, nekako, dozive kolektivnu amneziju kad stanu u onu glasacku kabinu.
pa mislim da baš i nisi u pravu...možda kada se ne radi o izborima na lokalu jesi...mi smo narod koji volimo da poznajemo èovjeka koji je na kandidatskoj listi,onako iz èaršije,sa medija,iz posla...i meni je to potpuno razumljivo...
kada bi se gledali programi stranaka oni su deklarativno kao jaje jajetu isti...ali deklarativno...ovo što reèe Inspe,na nama je da moramo unaprijed vjerovati neèijem obeæanju ili sabirati nekome pluseve i minuse za ono do sada uradjeno ili ne uradjeno...
kada se o gradonaèelniku radi...id alje stojim na stavu da je vrijeme da i ženski kandidati dobiju isti tretman što se kandidature tièe...gdje su to naše mlade,pametne i preduzetne privrednice,direktorice,ljekarke,inžinjerke i majke na kandidatskoj listi za gradonaèelnicu nije valjda da samo "jezièarke" znaju sklopiti suvislu reèenicu koju razumije obièan gradjanin... 
kada se radi o kandidatima za vijeæe tu sam potpuno na stani mlaðih ,obrazovanih ljudi,ljudi sa stavom,gardom i mišljenjem...prije svega sa pokazanom gradjanskom sviješæu...jer biti mlad i obrazovan ne znaèi da se samo treba zanimati za probleme mladih,veæ i onih starijih,onih siromašnijih,onih sa posebnim potrebama,onih koje je droga i kriminal uzeo pod svoje,onih koji žive na klizištima i slièno...jer i to su problemi o kojima mora da razmišlja svako od nas pa i buduæi vijeænik...
|
27-07-2012 at 10:07 |
|
|
sunce Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 23-01-2002 Lokacija: Tuzla Odgovori: 19786 IP: Maskiran
|
Re: Utrka za novog nacelnika Tuzle
citat: yugi wrote:
A vi ste zaista ubjeðeni da vijeæe, tj vijeænici imaju neku znaèajniju ulogu u kreiranju bilo lokalne bilo politike na višim nivoima!?Lijepo sjedne "neka šestorka", "petorka" etc etc dogovori što treba da se dogovori i onda to ovi pijuni po parlamentima i inim vijeæima lijepo podizanjem ruèica verifikuju!!!!
Pa kad je to usvojen neki od amandmana koje je davala opozicija u bilo kom parlamentu ili vijeæu Da je ne znam ti kako dobar amandman , sugestija ili bilo šta drugo to se apriori odbija jer za Boga miloga to dolazi od opozicije a "mi koji smo na vlasti" znamo to puno bolje od njih
Pogotovo je taj problem izražen u Tuzli jer imamo apsolutnu vlast SDP-a tako da glat prolazi sve što faraon zamisli a znamo veæ po kom sistemu funkcioniše SDP
Bilo ko da se drzne da zucne završi kao Komšiæ!
A meni nije jasno sto bilo ko iz opozicije ne bude bar nekad protiv. Eno onaj Sabahudin Imamovic iz SDA, sve protiv ovoga onoga, dodje glasanje dize ruku.
Pratim ih godinama i mogu samo reci da se rijetko vidja takva pasivnost, da nema Ajanovica zavrsili bi sve za pet minuta.
Malo mi dosadila ta prica nacelnik ovakav onakav, i ok, neka stoji sto jeste, ali niko ne gleda da opozicija ne radi nista.
Kako bih im srezala pausale zbog neaktivnosti.
Ustvari, ne bih banke dala za politicke stranke, neka se finasiraju od simpatizera.
|
28-07-2012 at 00:49 |
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|