Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Politika : Utrka za novog nacelnika Tuzle This topic has been locked
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 ... Last Page >>
New Topic
Pošiljalac Poruka
soraya
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 01-03-2009
Odgovori: 30666
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Utrka za novog nacelnika Tuzle

citat:
yugi wrote:

O kolapsu u saobraæaju u zadnjih mjesec dana da i ne govorim!To je tek prièa za sebe!

ovo je fakat sramota... nigdje ni jednog putokaza oznake na ulazno-izlaznim pravcima iz Tuzle..prije neki dan sam popizdila objašnjavajuæi èovjeku koji prvi put dolazi u Tuzlu,kako da dodje do Crvenih 7,a iz pravca zapadnog ulaza u Tz ,od termoelektrane.I to na eMgleskom. Koji btw i nije tako oèajan,obzirom da je mi je èovjek na telefon rekao otprilike ovo:"Pitao sam policajca,ali on nije znao da mi objasni jer ne razumije engleski,a ja ne prièam bosanski.A table i putokaza nema"...E vala jesam j***** jasminu i od tave držak

[Edited by soraya on 25-07-2012 at 18:39 GMT]
25-07-2012 at 18:37
Putnik
Deveram, deveram...

Registriran(a): 01-02-2002
Odgovori: 26140

Sta bi sa Munjom Ja cu bojkovati izbore ako njega ne bude na listi za nacelnika...

25-07-2012 at 19:25
laly
Don't Let Me Be Misunderstood

Registriran(a): 19-11-2005
Odgovori: 39084

pricajte koliko hocete ja jos nisam vidjela ni jednog ozbiljnog kandidata/nju za nacelnika

25-07-2012 at 19:28
Putnik
Deveram, deveram...

Registriran(a): 01-02-2002
Odgovori: 26140

icon Re: Re: Utrka za novog nacelnika Tuzle

citat:
laly wrote:
pricajte koliko hocete ja jos nisam vidjela ni jednog ozbiljnog kandidata/nju za nacelnika

Ma dzaba se trosi snaga i ovaj internetski papir kad se zna ko ce "opet" biti nacelnik...
25-07-2012 at 19:32
Chili
Nivo: Forumas sa iskustvom
Registriran(a): 21-04-2009
Odgovori: 207

citat:
laly wrote:

Aktualni naèelnik je došao iz Bešlagiæeve sjene, zapravo niotkud i totalno neprepoznatljiv široj društvenoj zajednici, ako se poredi on u tadašnje vrijeme i sadašnji protukandidati onda su oni itekako ozbiljni ... sadašnji naèelnik je toliko eksponiran u lokalnim medijima pogotovo ovom portalu iz razumljivih razloga jer ga i sam finansira pa se to samo tako èini.
No svi oni kojima politièka apscinencija i inercija strana sigurno imaju svog kandidata a i ostalima je bolje da dobro razmisle kome æe povjeriti svoje poreske novce u narednom periodu, sadašnja opštinska administracija koja se u radno vrijeme šetka po gradu i koja se ogradila sa hiæme birokratskih brana kako nebi radili bilo šta korisno sigurno zaslužuje jedan ozbiljan pretres i to na èelu s novim naèelnikom.
25-07-2012 at 23:52
djecko
nisam nehljebar

Registriran(a): 28-03-2005
Odgovori: 13657

citat:
soraya wrote:

ovo je fakat sramota... nigdje ni jednog putokaza oznake na ulazno-izlaznim pravcima iz Tuzle..prije neki dan sam popizdila objašnjavajuæi èovjeku koji prvi put dolazi u Tuzlu,kako da dodje do Crvenih 7,a iz pravca zapadnog ulaza u Tz ,od termoelektrane.I to na eMgleskom. Koji btw i nije tako oèajan,obzirom da je mi je èovjek na telefon rekao otprilike ovo:"Pitao sam policajca,ali on nije znao da mi objasni jer ne razumije engleski,a ja ne prièam bosanski.A table i putokaza nema"...E vala jesam j***** jasminu i od tave držak

[Edited by soraya on 25-07-2012 at 18:39 GMT]

Što nije nauèio koju rijeè bosanskog ,i taj je neki.
A mogla si èojku objasnit,fino kad doðe do skvera da je stigo blizu
Neki stranac i nema navigaciju,ma jami bona.Sad mu naèelnik kriv
26-07-2012 at 00:37
daleko
Nivo: Forumas sa iskustvom
Registriran(a): 28-11-2009
Odgovori: 328

citat:
domorodac wrote:

to je ono mozda po nekima i tacno,ali ima 2 stvar;nije bitno koliko se mjesecei radi vec koliko se za to vreme uradi i sta se uradi
a uradi se vise nego u 99% gradova za citavih 4 godine i na dobrobit svih tuzlaka
sve sto se napravilo do sada od carsije preko panonike pa do cesta koje nisu uopste u opstinskoj nadleznosti je maximalno podiglo kvalitet zivota kao i urbanizacije naseg grada koji vec decenijama tone u ruralizam gubeci sve i 1 urbano obiljezje koje je imao.
mi smo u tuzli godinama govorili kako smo imali:bazene,pa carsiju,pa orkestre pa klubove pa jos puno toga sta smo nekada imali a vise na zalost nemamo sto je paradox posto je normala da se grad razvija unapred a ne u nazad sto se u zadnjih par godina pocelo da se ispravlja.
sto meni rece 1 jaaran u mene poslije rata kada mu je dosla famalija iz zagreba i predlozila da izadju i vide grad;samo ih je lagano odgovorio od te ideje znajuci da im nema ni sta pokazati ni gdje ih izvesti makar kafu da popiju ko ljudi.ali nam sada turisti dolaze zato sto tuzla napokon ima sta da pokaze i cim da se pohvali.
carsija nam napokon polako pocinje liciti na nesto a jezera su magnet i ljepota grada kao i 1 od unikatnih stvari koja vuce i mnoge 2 pozitivne stvari u gradu za sobom.
ja nebi volio da kao u 2 gradovima pred izbore samo prave ceste i to samo zato sto im neko iz stranke ima asfaltnu bazu posto od ceste nemamo nista ,a fabrike i onako nemozemo praviti posto smo upropastili i ove koje smo vec imali a praviti nove nema smisla posto smo dokazali da nismo sposobni da odrzimo i one postojece.i umjesto da se apeluje na ponistavanje privatizacije u tuzlanskim fabrikama i trazi odgovornost odgovornih mi trazimo da se iz tuzlanskog budjeta prave nove fabrike i sto je paradoksalno to upravo traze oni koji podrzavaju te sto su upropastili nase privredne gigante.daa su znali mogli su na osnovu postojecih fabrika da prave prikaze profit i razvoj posto im je sve doslo na gotovo i samo su trebali nastaviti kao i prije rata ali na zalost jedini plan je bio da se proda u staro gvozdje na otpad a ono sto ostane gole livade podjeli stranackim kolegama jal kojekavoj 2 mraki
grad na zalost nema nikakvu nadleznos niti nad privredom niti skolstvom niti policijom i zdravstvom, a tu su i pare i sve ostalo sto ima veze sa gradom a grad nema nikakvog uticaja

"MAAARIJOOOO, MAJKO BOŽIJA, DA LI VIDIŠ ŠTA RADE SA TVOJOM DECOOOM....."

Svih ti retorti èukundede apotekara, jel zaista vjeruješ u sve ovo što napisa?!

[Edited by daleko on 26-07-2012 at 09:37 GMT]
26-07-2012 at 09:30
soraya

citat:
djecko wrote:

Što nije nauèio koju rijeè bosanskog ,i taj je neki.
A mogla si èojku objasnit,fino kad doðe do skvera da je stigo blizu
Neki stranac i nema navigaciju,ma jami bona.Sad mu naèelnik kriv

ma do skvera je i došao samproblem je bilo èpvjeku objasniti kako lijevo ili desno...fakat je taj ignorantski stav i nemar opštinskih nadležnih službi vrlo ružan...i ne samo prema strancima,zamisli koja masa ljudi dolazi preko vikenda na panoniku i zakuje u centru,jer nema nikakvih putokaza,upozorenja,signalizacije...a eno ti gore na izgradnji pa pogledaj kako to izgleda...i probaj sebe da zamisliš da si prvi put u tuzli i nalaziš se na skveru,a trebaš recimo doæi do pivnice ili do panonike iz tog pravca...
26-07-2012 at 09:43
andjela
Ljubav se zove imenom mojim!!

Registriran(a): 27-01-2004
Odgovori: 13230

jest kriv je naèelnik što policajac ne zna engleski

26-07-2012 at 11:17
soraya

citat:
andjela wrote:
jest kriv je naèelnik što policajac ne zna engleski

ko mu je kriv kad je vazda "dežurni"

nemože jasko biti kriv za svaku p*z**riju u ovom gradu,ali je fakat saobraæajni haos mogao biti spreèen samo malo boljom organizacijom opštinske službe za komunalne poslove i ureðenje okoliša...što jest ,jest..ima jedna tabla na kojoj piše "obilaznica" na skveru..i nigdje više ni jedne...umjesto na gradinu èas posla onak ko ne poznaje tuzlu ode na kojšino
26-07-2012 at 11:43
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 6
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: blackmoore, epilepsijabih, Mim, mirza16, TiTo ba
FORUM : Politika : Utrka za novog nacelnika Tuzle This topic has been locked New Topic

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 ... Last Page >>

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net