Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
Abulafija Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 02-07-2004 Odgovori: 28828 IP: Maskiran
|
Re: Re: Utrka za novog nacelnika Tuzle
citat: XMRVICAxTZ wrote:
I opet niko mlad, skolovan da se kandiduje, sve stari prdekani, doktor nek ostane doktor, ko i ovi drugi, nista posebno nisu uradili do sad.
Sve ce ba bit po starom, narod ce opet glasat za Dzasmina Fontanu.
4 jezero se gradi na Sjenjaku
Sta te sprecava mlada? 
Ja bi glaso za tebe, ako bi ista.... 
A sad ozbiljnije.
Sve dotle dok se SAMI ne ukljucimo u kampanje, ne u smislu, da se kandidujemo, nego da trezveno procitamo programe, razaberemo ko ima kakav plan, bolje nam biti nece.
Svi oni se gadjaju ispraznim frazama, koje nista ne kostaju, niko konkretne planove nije negdje objavio, ili se ja varam??
|
26-07-2012 at 18:28 |
|
|
statebriga Nivo: Forumski doajen nezaobilazna
Registriran(a): 07-05-2009 Lokacija: Tuzla Odgovori: 9876 IP: Maskiran
|
Re: Utrka za novog nacelnika Tuzle
citat: XMRVICAxTZ wrote: I opet niko mlad, skolovan da se kandiduje, sve stari prdekani, doktor nek ostane doktor, ko i ovi drugi, nista posebno nisu uradili do sad.
pa, jbg, imas pravo donekle, ali ipak mislim da ima kvaliteta u tri kandidata koji su oponenti trenutnom... svako na svoj nacin i svako u svom domenu, s tim da, izmedju ponudjenih, ja biram berbu. smatram da doktor, koji je u jeku snage, nema sta da trazi van svoje struke, u kojoj ima itekako mnogo da da. sportski radnik bi vjerovatno mogao dovesti neki red u opcini, po principu "red, rad i disciplina", ali nisam sigurna da je rjesenje. privrednik, k tome s idejama, bi trebalo da moze vidjeti nacine i prostor djelovanja u pravcu razvoja poduzetnistva i omogucavanja radnih mjesta.
ono sto je meni veci problem od toga koga za nacelnika, jeste kako u vijece dovesti mlade, sposobne, vrijedne ljude, umjesto ovih koji samo od politike zive i kojima su to (vecini) jedini prihodi (malo vijece, malo komisija 1, 2, 3, 5) i tako... ne mozemo reci da razne liste ne nude kvalitetne mlade i ne tako stare kadrove, koji imaju iza sebe sta da pokazu i na privatnom planu, poduzetnickom, ali cudan smo mi narod!
svi, nekako, dozive kolektivnu amneziju kad stanu u onu glasacku kabinu.
(ostade sve blekirano)
[Edited by statebriga on 26-07-2012 at 20:07 GMT]
|
26-07-2012 at 20:06 |
|
|
andjela Nivo: Forumski doajen Ljubav se zove imenom mojim!!
Registriran(a): 27-01-2004 Lokacija: Tuzla Odgovori: 13230 IP: Maskiran
|
citat: statebriga wrote:
ono sto je meni veci problem od toga koga za nacelnika, jeste kako u vijece dovesti mlade, sposobne, vrijedne ljude, umjesto ovih koji samo od politike zive i kojima su to (vecini) jedini prihodi (malo vijece, malo komisija 1, 2, 3, 5) i tako... ne mozemo reci da razne liste ne nude kvalitetne mlade i ne tako stare kadrove, koji imaju iza sebe sta da pokazu i na privatnom planu, poduzetnickom, ali cudan smo mi narod!
(ostade sve blekirano)
Eh to je to.. Zato je bitno kad glasamo staviti onaj x ispred imena mladih ljudi, koji su obièno negdje ispod broja 10 itd. da bi im pomogli da se proguraju ka vrhu i tako im omoguæimo ulazak u OV
|
26-07-2012 at 23:21 |
|
|
Inspektor Nivo: Forumski doajen Novus Ordo Seclorum
Registriran(a): 21-06-2005 Odgovori: 9543 IP: Maskiran
|
citat: statebriga wrote:
(ostade sve blekirano)
Ja jos nijednom nisam dozivio tu amneziju kad sam isao da glasam... ...Bas naprotiv, razmislim dobro o tome kome cu dati svoj glas, ko bi realno mogao stvarno uciniti nesto za svoj grad, a zaobici onoga ko bi u mogao stetu nanijeti - i to odlucujem i bivam jako racionalan u tom momentu, bez trunke emocije ili pristrasnosti u bilo kom smislu, tako da zadnja recenica nema osnova ako se zeli generalizovati... ...Nisu svi bas 'masa', koja nesto cini po nagovoru, inerciji, pripadnosti nekom taboru i tako...Svaka napredna novina koja ukljucuje progres u gradu, bilo kakve prirode ce prikupiti moje i simpatije onih kojima uspijem objasniti zasto bi bilo dobro glasati za neku od opcija..Naravno, ukoliko procijenim da je ta opcija sposobna stvarno da ucini ono sto obecava 
|
26-07-2012 at 23:35 |
|
|
statebriga Nivo: Forumski doajen nezaobilazna
Registriran(a): 07-05-2009 Lokacija: Tuzla Odgovori: 9876 IP: Maskiran
|
citat: andjela wrote:
Eh to je to.. Zato je bitno kad glasamo staviti onaj x ispred imena mladih ljudi, koji su obièno negdje ispod broja 10 itd.
bravo, andjela!
citat: Inspektor wrote: Ja jos nijednom nisam dozivio tu amneziju kad sam isao da glasam...
...Nisu svi bas 'masa', koja nesto cini po nagovoru, inerciji, pripadnosti nekom taboru i tako...
Svaka napredna novina koja ukljucuje progres u gradu, bilo kakve prirode ce prikupiti moje i simpatije onih kojima uspijem objasniti zasto bi bilo dobro glasati za neku od opcija..Naravno, ukoliko procijenim da je ta opcija sposobna stvarno da ucini ono sto obecava 
naravno, generaliziranje dodje kao posljedica iskustava iz mnogih prethodnih izbora. no, drago mi je sto tako gledas na stvari i u potpunosti se slazem s tobom! treba se dobro upoznati sa programima, ali i sa kandidatima. dzaba je dobar program, ako kandidati, sami po sebi, nisu postene i vrijedne osobe, koje ne ulaze u ovu pricu samo radi uske, licne koristi.
|
27-07-2012 at 00:41 |
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|