Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima
|
Sufler Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 11-11-2006 Lokacija: Tuzla Odgovori: 1683 IP: Maskiran
|
Re: Tuzlanske
Dubrovaèki balkon
Ovo je prièica o jednom dubrovaèkom balkonu. Anno Domini 2011. Ne, nije u pitanju jedan od onih èuvenih balkona u Gradu. Ovdje se radi o najobiènijem balkonu na koji se izlazi iz sobe na šestom spratu jednog hotela u Uvali Lapad. Elem došao ja uredno u hotel, pokazao vauèer i ljubazni domaæini smjestiše me u sobu 605 na reèenom, veæ znate, šestom katu. Pogled na more. Soba jednokrevetna, kažu u agenciji "superior". Odmorio se ja nakon vožnje autobusom iz Sarajeva, te isto veèe predstavio svoje "Kroæenje straha" mojim divnim dubrovaèkim prijateljicama u, zamisli, irskom pubu, u Gradu. Vratim se ja tako oko ponoæi u sobu i prije no što otvorih balkonska vrata zapazih naljepnicu na staklenim vratima. Na èetiri jezika. Lijepo piše da ne zatvaramo do kraja vrata s druge strane, dakle kad smo na balkonu, jer da ista više neæemo moæi otvoriti i da æemo prema tome ostati zakljuèani s pogrešne strane balkonskih vrata. Primih ja to k znanju uživajuæui u mirisnom dubrovaèkom zraku u kojem se miješa najljepša aroma mora i bora. Vratih se u sobu, zatvoiih vrata koja se zakljuèaše i zaspah snom pravednika koji je došao da se odmori od samog sebe i cijelog svijeta.
Ne bih ja bio ja da sutra ujutro nakon buðenja, jutarnje toalete i odijevanja, èak sam i ruèni sat stavio, prije doruèka, ne odluèih da vidim kakvo je vrijeme i treba li možda ipak obuæi duge gaæe. Izaðoh ja na balkon, vjetar puhnu, a ja se okrenuh i iz drugog pokušaja zalupih vrata balkona da mi se soba ne rashladi. (Što ti je kultura promaje, iako je ne priznajem, pridržavam se pravila.) Kako brava kliknu, tako i meni sinu lampica u praznoj glavi o onom upozorenju na èetiri jezika od kojih se ja volim hvaliti da razumijem najmanje tri....
Nastavak u novoj knjizici...
[Edited by Sufler on 22-02-2011 at 11:03 GMT]
[Edited by Sufler on 22-02-2011 at 11:03 GMT]
|
10-02-2011 at 23:26 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|