Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
arnie Nivo: Forumski doajen I'm coming in peace now
Registriran(a): 12-02-2011 Lokacija: Zulu time zone Odgovori: 4391 IP: Maskiran
|
Re: Utrka za novog nacelnika Tuzle
Adi Rifatbegoviæ:
Ja sam novi naèelnik Tuzle
Opæinska vlast treba da se bavi stvarima od interesa za obiène ljude, a ne nekom svemirskom politikom, ostvarivanjem neèijih snova i maštarija-zakljuèio je Malohodžiæ
Ja sam buduæi naèelnik Tuzle, rijeèi su kojima je dr. Adi Rifatbegoviæ danas zapoèeo konferenciju za novinare na kojoj je zvanièno predstavljen kao kanditat SDA za ovu funkciju.
Kandidaturu SDA prihvatio je, kaže, iz više razloga, a osnovni je taj što smatra da Tuzla zaslužuje bolje i više, da treba stati u kraj podjelama na 'zelene' i 'crvene' i podjelama na one koji manje i koji su više Tuzlaci.
-Ako znamo da je Derviš Sušiæ roðen u Vlasenici a biblioteka u Tuzli nosi njegovo ime, da je Haim Pinto, svjetski velikan likovne umjetnosti roðen u Bijeljini, kao i ja, a da je u Tuzli ostavio svoj umjetnièki peèat, ako znamo da je legendarno krilo Slobode Dževad Šeæerbegoviæ iz Rahiæa, kao i aktuelni naèelnik...i moglo bi se još nabrajati, onda treba zaboraviti na podjele koje sam pomenuo i stvoriti ambijent da svi doprinesemo bolje životu u Tuzli-kazao je Rifatbegoviæ.
Dodao je kako æe u kampanji za naèelnika biti dostojanstven i nuditi realne projekte.
-Mislim da je vrijeme da Tuzla dobije kvalitetnu zaobilaznicu. Takoðer, Panonska jezera su nešto lijepo što se desilo ovom gradu, ali i njihov rad treba unaprijediti, dati im dodatnu 'zvjezdicu' kvalitete i koristiti ih duži vremenski periodu u godini.
Naèelnik u ovom gradu treba da bude prvi meðu jednakima, da se okruži mladim, struènim kadrovima koji æe omoguæiti ovom gradu napredak, bez obzira na to kojoj oni stranci pripadaju.
Mora se stvoriti ambijent za razvoj privrede i oporavak sporta-naglasio je Rifatbegoviæ, dodajuæi da su Tuzli potrebne privredne zone u kojima æe se dokumentacija za izgradnju proizvodnih pogona dobijati za jednu marku i kratkom roku.
Dr. Mirsad Malohodžiæ, nosilac liste SDA u Tuzli kazao je da, kao i svi Tuzlaci, želi ljepši i funkcionalniji grad i da svi graðani budu ravnopravni.
Da bi se to to ispunili bitno je da nijedna stranka nema apsolutnu veæinu u Opæinskom vijeæu. Kada imate apsolutnu veæinu izvršna vlast se ulijeni, jer zna da æe sve što predlože proæi i dobiti podršku, bez obzira da li je to dobro ili ne.
Tuzla posljednjih godina nazaduje u odnosu na druge gradove. Ne mislim na Sarajevo ili Banja Luku koji su daleko ispred nas, veæ na one gradove koji su nam doskora gledali u leða, poput Zenice ili Bijeljine-kazao je Malohodžiæ.
Ono što mu posebno smeta, kazao je, jeste sve veæi broj nezaposlenih. Teza kako opæina nije nadležna za zapošljavanje, istakao je, ne stoji.
-Opæina treba da stvori privredni ambijent, a ne da ljudi iz Tuzle otvaraju fabrike i proizvodne pogone u Lukavcu, Srebreniku, Živinicama ili Kalesiji, kakav je sada sluèaj.
Imamo firmu koja je u Tuzli željela napraviti fabriku boja, ali nije mogla dobiti papire za šest mjeseci. Otišli su u Lukavac i veæ grade fabriku. Tuzla mora imati ambijent koji æe privlaèiti privrednike, a ne da ih odbija-kazao je Malohodžiæ.
Bez privrede, dodao je Malohodžiæ, neæe biti ni sporta, potcrtavajuæi da je Tuzla ostala bez, praktièno ijednog premijerligaša.
-Nemamo ni èestitog kina. Nekada smo ih imali pet, obeæavali su nam multiplekse, a sada nemamo ništa. Pozorište nam je pred gašenjem. Da ne govorim o simfonijskom orkestru kojeg smo nekad imali. Danas, u 21. vijeku, imamo 20 mjesnih zajednica bez kanalizacije i sedam mjesnih zajednica bez vode.
U krajnjem, imamo grad u kojem je nepokošena trava. Opæinska vlast treba da se bavi stvarima od interesa za obiène ljude, a ne nekom svemirskom politikom, ostvarivanjem neèijih snova i maštarija-zakljuèio je Malohodžiæ.
|
29-06-2012 at 16:23 |
|
|
Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 27
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: amela324, ANABELA, damir_1, dijana k, dondzi, fanciulla, loveTZ, mamuza, rozalin, Sicki4ever, Simulakroid3, slaven2020, zexon
|
FORUM : Politika : Utrka za novog nacelnika Tuzle  |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|