Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Tuzlarije : Don`t forget Srebrenica
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 ... Last Page >>
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Don`t forget Srebrenica
Bez chatanja molim

8.mart 2010.g. Protest Žena Srebrenice u Tuzli

08-03-2010 at 16:15 | Ukljuèi u odgovor
cupo

Bez chatanja molim

11.03.2010.

Munira Subašiæ svjedoèila u predmetu Željko Ivanoviæ Arkan

Munira Subašiæ, svjedokinja Tužilaštva BiH danas se, na suðenju Željku Ivanoviæu Arkanu, prisjetila dešavanja u Potoèarima u julu 1995. godine, kada je posljednji put vidjela supruga i sina.

"Transporter UNPROFOR-a kružio je èitav dan po Srebrenici. Kroz megafon su nam vikali da svi krenemo ka Potoèarima, gdje je bila vojna baza UN-a i gdje smo svi trebali biti bezbjedni. To je bilo 11. jula i ja sam tada prvi put èula da je Srebrenica pala”, prisjetila se svjedokinja Subašiæ, rekavši da je u bazu u Potoèare tog dana stiglo više desetina hiljada ljudi.

Željko Ivanoviæ Arkan je pred Tužilaštvom BiH optužen za genocid poèinjen u julu 1995. godine u Srebrenici.

Tereti se da je, kao pripadnik Drugog odreda Specijalne policije iz Šekoviæa, uèestvovao u udruženom zloèinaèkom poduhvatu s ciljem da “istrijebi grupu bošnjaèkog naroda”, prisilnim premještanjem, zarobljavanjem i pogubljenjima muškaraca i djeèaka.

Prema iskazu svjedokinje, u noæi 11. jula u bazu su stigli pripadnici Vojske Republike Srpske (VRS) i rekli da æe se sutra “sve smiriti” jer dolazi general Ratko Madiæ.

“Mladiæ se 12. jula stvarno pojavio u Potoèarima. S njim su došle i dvije kamere. Sve nas je tješio i rekao da æe nas spasiti. Bili smo gladni i žedni, a djeca su neprekidno plakala. On ih je okupio i davao im bombone i èokolade. Èim su se kamere ugasile, mnoga djeca su bila ubijena”, kazala je Subašiæ.

Mladiæ, nekadašnji komandant Glavnog štaba VRS-a, optužen je pred Tribunalom u Haagu za zloèine poèinjene tokom rata u BiH i još uvijek se nalazi u bjekstvu.

Subašiæ je kazala da je 12. jula u Potoèarima posljednji put vidjela svog sina.

“Mladiæ mi je prišao i na moju molbu doveo sina. Ja sam ga držala za jedan rukav, a srpski vojnik za drugi. Htjela sam da ga zadržim, da ga ne vode. Uspio mi je reæi da se ne sekiram i da æe sve biti u redu... Više ga nisam vidjela, niti sam njegove kosti ikada pronašla. Imao je 18 godina”, rekla je Subašiæ, prenosi BIRN - Justice Report.

Tokom daljeg ispitivanja svjedokinja je rekla da je 13. jula autobusima prebaèena sa ženama i djecom do Tuzle, a da je prilikom napuštanja Srebrenice na livadi kod Sandiæa vidjela grupu zarobljenika.

Takoðe je kazala da su na tom putu srpski vojnici zaustavljali autobuse, te ulazili i tražili novac od putnika.

Optužnicom se Ivanoviæu na teret stavlja i da je uèestvovao u sprovoðenju kolone u kojoj je bilo više od 1.000 zarobljenih Bošnjaka iz mjesta Sandiæi u skladište Zemljoradnièke zadruge Kravica, te uèestvovao u njihovom strijeljanju.

Na kraju svjedoèenja Darko Samardžiæ, predsjedavajuæi Sudskog vijeæa, upitao je svjedokinju da li je 1995. godine morala da napusti Srebrenicu, nakon èega je Subašiæ odgovorila potvrdno, te željela dati dodatna pojašnjenja o tome.

Samardžiæ je svjedokinju prekinuo, te joj se zahvalio na svjedoèenju, ne dozvolivši joj da završi odgovor.

Zbog toga Subašiæ nije željela da napusti sudnicu, te je u njoj ostala do samog kraja roèišta.

Naredno roèište zakazano je za 18. mart.

(FENA)

11-03-2010 at 22:28 | Ukljuèi u odgovor
cupo

Bez chatanja molim

11.03.2010

Suðenje Zdravku Tolimiru

Svjedok isprièao kako je preživio strijeljanje

Prvi svjedok optužbe na suðenju Zdravku Tolimiru pred Haškim tribunalom opisao je u èetvrtak kako je u julu 1995. preživio strijeljanje stotina Bošnjaka iz Srebrenice, koje su u selu Orahovac kod Zvornika izvršili pripadnici vojske bosanskih Srba.

Tadašnji pomoænik komandanta vojske za obavještajno-sigurnosne poslove, Tolimir optužen je za genocid nad više od 8.000 Bošnjaka, i za progon desetina hiljada žena, djece i staraca iz Srebrenice i Žepe.

Zaštiæeni svjedok PW-1007 izjavio je da su srpske snage 14. jula 1995., tri dana pošto su zauzele Srebrenicu, organizirano strijeljale izmeðu 500 i 1.000 Bošnjaka u blizini škole u zvornièkom selu Orahovac.

Svjedok je opisao kako se 13. jula 1995. predao srpskim vojnicima u blizini sela Sandiæi, a na a obližnjoj livadi, Ratko Mladiæ je zarobljenicima, prema rijeèima PW-1007, obeæao da æe biti razmijenjeni, nazivajuæi ih "komšijama", prenosi Radio Slobodna Evropa.

(FENA)

11-03-2010 at 22:32 | Ukljuèi u odgovor
yugi
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 20-12-2006
Odgovori: 35281

Bez chatanja molim

Podignuta optužnica protiv Neðe Ikoniæa zbog zloèina u Srebrenici

sudjelovao u udruženom zloèinaèkom pothvatu s namjerom da se muškarci i djeèaci bošnjaèke nacionalnosti ubiju

Autor: FENA
13.03.2010. 11:25

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv Neðe Ikoniæa, koji se tereti za krivièno djelo genocida na podruèju Srebrenice.

Tužitelj Regionalnog tima VI Posebnog odjela za ratne zloèine Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Neðe Ikoniæa, roðenog 26. juna 1966. godine u Visokom, nastanjen u Zvorniku, državljanin BiH i Srbije, koji se nakon lišavanja slobode 20. januara ove godine na aerodromu Sarajevo, nakon izruèenja iz SAD-a, nalazi u pritvoru, saopæeno je iz Tužiteljstva BiH.

Optuženi se tereti da je u julu 1995. godine, kao zapovjednik 2. èete Specijalne brigade policije RS, Centra za obuku Jahorina, sudjelovao u udruženom zloèinaèkom pothvatu s namjerom da se muškarci i djeèaci bošnjaèke nacionalnosti sa podruèja Srebrenice ubiju, a žene, djeca i starci prisilno premjeste iz zaštiæene zone Srebrenica na teritoriju pod kontrolom Armije RBiH.

U optužnici se, izmeðu ostalog, navodi da je optuženi kao zapovjednik èete Specijalne brigade policije RS, zajedno sa drugim pripadnicima VRS i MUP-a RS, 12. i 13. jula 1995. godine sudjelovao u procesu zarobljavanja više hiljada muškaraca i djeèaka bošnjaèke nacionalnosti, koji su pokušali kroz šumu pobjeæi iz zaštiæene zone Srebrenica, strahujuæi od likvidacije.

Dalje se navodi da je optuženi pripadnicima Specijalne brigade policije RS zapovjedio da likvidiraju zarobljene Bošnjake.

U optužnici se takoðer navodi da je optuženi bio prisutan, te nadzirao i podržavao ubijanje više od 1.000 zarobljenih Bošnjaka u Zemljoradnièkoj zadruzi Kravica.

Tereti se i da je svojim postupcima nanosio teške tjelesne ozljede i duševne povrede skupini Bošnjaka, koji su, kao Bošnjaci Istoène Bosne, èinili znaèajan dio etnièke skupine, te ubijao muške pripadnike skupine i prisilno premještao žene, djecu i starije pripadnike bošnjaèkog stanovništva na podruèja izvan Republike Srpske.

Cilj je bio da potpuno ili djelimièno istrijebi nacionalnu, etnièku i vjersku skupinu Bošnjaka, èime je poèinio kazneno djelo genocida iz èlana 171. Kaznenog zakona BiH.

Optužnica je proslijeðena na potvrðivanje Sudu BiH. 

<br /><br /><br /><br />

13-03-2010 at 12:17 | Ukljuèi u odgovor
XMRVICAxTZ
Nivo: Forumski doajen
sitna al dinamitna

Registriran(a): 05-01-2006
Odgovori: 9833

Bez chatanja molim

16-03-2010 at 05:40 | Ukljuèi u odgovor
cupo

Bez chatanja molim

Turski ministar Davutoglu "Srbija treba da se izvini zbog zloèina u Srebrenici"

Ministar vanjskih poslova Turske Ahmet Davutoglu izjavio je da Srbija treba da se izvini za zloèin nad Bošnjacima u Srebernici i najavio nove inicijative njegove zemlje za dalje unapreðenje odnosa izmeðu Bosne i Hercegovine, Srbije i Turske.

"Srbija æe se uskoro izviniti za zloèin u Srebrenici 1995. godine u kome su stradale hiljade bosanskih muslimana", izjavio je ministar Davutoglu turskim novinarima uoèi posjete Bugarskoj, prenijeli su lokalni mediji.

Šef turske diplomatije je naglasio da su se odnosi Turske i Srbije, koje su imale skoro hiljadugodišnje neprijateljstvo, u posljednje vrijeme "drastièno poboljšali“, potvrdivši to i podatkom da se za šest mjeseci jedanaest puta sreo s ministrom vanjskih poslova Srbije Vukom Jeremiæem.

U vanjskoj politici sadašnje turske vlade, zemlje regiona a posebno Balkan, jedan je od prioriteta, a u tom okviru posebno mjesto zauzima BiH.

Ankara je u tom cilju veæ pokrenula i dva trilateralna mehanizma za dijalog: jedan izmeðu Turske, BiH i Srbije, a drugi izmeðu Turske, BiH i Hrvatske, kako bi se pronašla rješenja za probleme u BiH, koja se u posljednje vrijeme suoèava s politièkim nesporazumima koji mogu da opterete odnose izmeðu Bošnjaka, Srba i Hrvata, navode turski mediji.

Turska se u tom okviru zalaže da se Bosna i Hercegovina što prije primi u Akcioni plan za èlanstvo u NATO-u, što je preduslov za ulazak u Atlantski savez, kao i da se za graðane te zemlje ukinu šengenske vize, kao što je to nedavno uèinjeno za državljane Srbije, Crne Gore i Makedonije.

(FENA)

19-03-2010 at 15:43 | Ukljuèi u odgovor
cupo

Bez chatanja molim

Srebrenica

Novi pakao Dašana Oriæa

Svoju potresnu životnu prièu, jednu meðu hiljadama koje su su odigrale u i oko Srebrenice u julu 1995., novinaru Fene isprièao je Dašan Oriæ, èovjek koji kaže da je posljednji napustio ovu opæinu, a prvi se u nju vratio. Danas živi u svome rodnom selu Lehoviæi, i kako kaže, patnja se i dalje nastavlja. Na povratnike se niko ne osvræe.

Život u opkoljenoj Srebrenici tokom rata bio je pravi pakao. Nije bilo dovoljno hrane, odjeæe, obuæe i uvjetnog smještaja za oko 50.000 ljudi. Uz to su gotovo svakodnevno bili izloženi granatiranju. I onda dolazi juli 1995. godine...

U koloni koja se šumama kretala od Srebrenice ka Tuzli bio je i Dašan Oriæ iz sela Lehoviæi kod Potoèara. Smatrao je da æe uskoro stiæi na slobodnu teritoriju i da je pakao Srebrenice za njega i ostale završen. Meðutim, u blizini Konjeviæ-Polja kolona je naišla na zasjedu - mnogi su ubijeni, neki zarobljeni, a nekolicina njih se razbježala. Uvidjevši da je opasno kretati se naprijed, Dašan Oriæ je odluèio da se vrati u svoje selo.

"Pucalo je na sve strane i ja sam zakljuèio da je najbolje da se odavde udaljim. Krenuo sam nazad i kad sam došao u Potoèare, uplašio sam se prizora. Naselje je bilo prazno, mnogo baèenih liènih stvari i sve mi je mirisalo na smrt. Nisam ovdje smio ostati nego sam produžio ka Žepi, koja je još bila slobodna. Ali, nedugo potom, ovo mjesto je napadnuto i zadesila ga je ista sudbina kao i Srebrenicu. Tada sam se vratio u svoje rodno selo i tu ostao punih devet mjeseci", prièa Dašan.

Lutajuæi šumama, Dašan je naišao na pet golobradih mladiæa koji su se izgubili i nisu znali kuda da nastave. Udružili su se i poviše sela Lehoviæi ostali sve do aprila 1996. godine.

"Bilo je to za sve nas devet mjeseci dodatnog pakla. Ovog puta muke su bile izraženije. Nismo praktièno imali šta jesti. Nismo se smjeli kretati, nismo smjeli ložiti vatru. Vidjeli smo da nepoznati ljudi dolaze u naše selo, beru našu ljetinu, a mi, da ne bismo bili primijeæeni, nismo smjeli iæi u berbu. Samo ponekad noæu silazili smo u selo i onako u mraku nešto smo uspjeli ubrati. Uglavnom smo jeli kukuruz", kazuje Dašan.

Kada bismo sakupili malo više kukuruza, kuhali su ga, tukli u havanu, a onda zamijesili i pekli hljeb. Dašan kaže da hljeb nije bio ukusan, ali, kad nije bilo ništa drugo, dobro je dolazio.

"Danima i mjesecima trajale su naše patnje. Nismo imali soli, šeæera, ulja i sve što smo jeli bilo je neukusno. Ali, naš organizam se navikao na to. Ponekad bismo pronašli na livadi bundevu koja je predstavljala poslasticu. Ali, zimi gotovo da ništa nismo uspjeli pronaæi", kaže on.

Život u zemunici

Dolaskom zime, napaæena šestorka se prebacila u borovu šumu, iznad Lehoviæa i tu su iskopali zemunicu. Sreæa je da su imali nešto æebadi, pa su lakše savladavali hladne zimske dane. Danju bi spavali, a noæu išli uokolo, pokušavajuæi pronaæi našto za jelo, ali toga je bilo sve manje.

Nisu imali nikakvu vezu sa svijetom. Nisu, praktièno, znali ni da je rat okonèan, nisu znali šta se desilo s ostalim ljudima koji su krenuli, nisu znali ništa o svojima. Samo su znali da su u klopci iz koje nije bilo izlaza.

"Nekako u proljeæe 1996. godine naèuli smo nešto za neki Dejton. To su prièali ljudi koji su vršljali šumom i livadama, a mi smo ponešto razumjeli i shvatili da više nema borbi. S lijepim proljeænim danima, sve više ljudi, pa i naoružanih dolazilo je u našu blizinu i veæ je bilo opasno više ovdje biti. Bilo nam je žao da nas otkriju poslije svega što smo preživjeli i propatili u prethodnih devet mjeseci. Zato smo odluèili da krenemo put Tuzle, ponovo istim stazama kojim smo jula prethodne godine donekle prošli. Nadali smo se da više nema zasjeda na putu, da nema naoružanih vojnika i da æemo ovog puta nesmetano proæi", prièa Dašan.

Meðutim, putovanje do Tuzle trajalo je punih sedam dana. Nailazili su na sela i naseljena mjesta i odluèili su da se ne kreæu danju veæ samo noæu. Po svaku cijenu željeli su da ostanu neopaženi i sigurno stignu do slobodne teritorije. A svaka nepažnja mogla bi ih koštati života. Jer, devet mjeseci se nisu ni brijali ni šišali, pa bi bili sumnjivi èak i djetetu.

"Osjetio sam da smo blizu i svi smo bili napeti kao strune. Plašili smo se kako æe izgledati naš susret s prvim na koga naiðemo. Pretpostavljali smo da æe se svako uplašiti kad nas onako zarasle vidi. Sedmog dana došli smo u Kalesiju kod Tuzle. Mnogi nisu mogli da vjeruju da smo preživjeli, a bogami, nismo ni mi!".

Nakon sedam dana u Tuzli

Kad se grupa osvježila i najela, nastala je potraga za svojima.

"Od nekih ljudi sam saznao da su moji na Poljicama kod Lukavca. Krenuo sam tamo, ali sam se plašio kako æe reagirati", prièa Dašan.

Njegova supruga Tija saznala je na vijestima da je došla jedna grupa ljudi iz Srebrenice i kad je èula da su pomenuli Dašanovo ime, pala je u nesvijest.

"To je bilo veliko iznenaðenje. Kad se sutradan pojavio, jedva sam ga prepoznala. Iz temelja se promijenio, a kako i ne bi šta je sve propatio. A mi smo ga bili otpisali i prežalili", kaže Tija.

Susret s porodicom protekao je u suzama radosnicama. Dašan nije želio mnogo prièati o svojim patnjama, to se, po njegovom izgledu, dalo naslutiti.

Poslije nekoliko godina u izbjeglištvu, Dašan je odluèio da se, s porodicom vrati na svoje ognjište. Prije devet godina došli su u svoje Lehoviæe.

"Imali smo donaciju za kuæu i više ništa. Niko se na nas ne osvræe. Zadnji sam napustio Srebrenicu, a prvi se vratio. Propatio sam kao niko svoj, a patnja se, evo i sada nastavlja. No, ne kajem se što sam se vratio", kazuje Dašan.

Obiðe Dašan gotovo svaki dan predio kojim se krio punih devet mjeseci i prisjeti se svega kroz šta je prošao. Bio je to pakao koji bi malo ko izdržao.

(FENA)

22-03-2010 at 10:43 | Ukljuèi u odgovor
cupo

Bez chatanja molim

Zukorliæ: Bošnjaci više ne prihvataju izvinjenje Srbije, tražimo da konaèno priznaju i osude zloèine u Srebrenici

Glavni muftija Islamske zajednice (IZ) u Srbiji Muamer Zukorliæ poruèio je da IZ u Srbiji neæe prihvatiti deklaraciju o osudi zloèina u Srebrenici, ukoliko u njoj bude falilo "jedno slovo od rijeèi genocid".

"Beograd, kao simbol vlasti, mora da zna da izmeðu nas, i njega, izmeðu nas Bošnjaka kao nacionalnog korpusa i Beograda kao osovine vlasti, postoji nešto što se zove genocid", rekao je Zukorliæ.

Od subote je u proceduri u Skupštini Srbije prijedlog Deklaracije o osudi zloèina u Srebrenici koju je podnijelo 114 poslanika vladajuæe veæine. U Prijedlogu Deklaracije piše da Narodna skupština Srbije najoštrije osuðuje zloèin nad bošnjaèkim stanovništvom Srebrenice koji je u julu 1995. izvršen kako je to utvrðeno presudom Meðunarodnog suda pravde (MSP) i oèekuje da druge države bivše Jugoslavije na isti naèin osude i zloèine poèinjene nad Srbima.

Muftija Zukorliæ je iznio tvrdnju da se "taj genocid dešavao u jedanaest navrata", a posljednji je bio u Srrebrenici. Prvi uslov za novi genocid je zaboravljanje i omalovažavanje posljednjeg genocida, kazao je dalje Zukorliæ.

"Hoæu da mi se dokaže da je taj Beograd spreman da ukloni barijeru izmeðu nas, a koja se zove genocid i to na deklarativan i praktièan naèin", naveo je muftija.

Bošnjaci u Srbiji više ne prihvataju izvinjenje, nije im, kaže, sve jedno i zato "tražimo da napišete genocid", rekao je Zukorliæ.

Zukorliæ je zatražio "sto posto prava Bošnjacima, plus hedije i darove da nas malo paze i maze", a to se, dodao je, u evropskoj terminologiji zove pozitivna diskriminacija.

Muftija je sve bošnjaèke partije i organizacije pozvao da na predstojeæim izborima za Nacionalni savjet Bošnjaka, 6. juna, podrže listu Bošnjaèke kulturne zajednice (BKZ) kojom rukovode èelnici IZ u Srbiji. Istakavši da je ponovo došlo vrijeme za vjersko i nacionalno jedinstvo Bošnjaka, Zukorliæ je primjetio da æe se Bošnjaci i na ovim izborima okupljati oko, kako je rekao, dva bajraka - jednog u Beogradu i jednog koji je u rukama BKZ.

"Pa bujrum. A ja mislim da taj beogradski bajrak nema šanse. Apsolutno ne može okupiti bošnjaèke snage u Sandžaku. Jer to je neprirodno", rekao je on. BKZ je po Zukorliæu, treæa je bošnjaèka institcija, pored IZ u Srbiji i Internacionalnog univerziteta, koja, kako je rekao, nije i nikada neæe "kleknuti Beogradu".

"Mi samo hoæemo da igramo pošteno, a to znaèi da æe morati doæi vrijeme da Beograd sjedne sa nama za sto da pregovara", kazao je muftija koji vjeruje da æe do tih pregovora, kako kaže, "na ravnoj osnovi doæi sutra, prekosutra, za godinu, dve, pet., za istoriju to nije bitno".

Kritikujuæi politièare Bošnjake u vlasti Srbije, Zukorliæ ih je zamolio da muslimanima više ne pomažu "preko Beograda".

"Hajde budite sandžaèki, budite bošnjaèki, budite muslimanski.Odavde ste krenuli. Da niste bili muslimani, da niste bili Bošnjaci, da niste pod tim barjakom krenuli niko za vas nebi znao gospodo", kazao je muftija.

(Tanjug)

28-03-2010 at 17:48 | Ukljuèi u odgovor
cupo

Bez chatanja molim

31.03.2010.g.

Obilježena sedma godišnjica ukopa u memorijalnom centru Potoèari

Majke Srebrenice, èlanovi porodica i prijatelji žrtava, u Memorijalnom centru Potoèari su na dostojan naèin odali poštu svim ubijenim Bošnjacima. Udruženje „Srebrenièke majke“ bilo je inicijator podsjeæanja na prvu zajednièku dženazu i na sve žrtve srebrenièkog genocida.

Hatidža Mehmedoviæ, predsjednica Udruženja, izjavila je da je ovo jedan od najtužnjih dana za majke Srebrenice, za koje je i svaki drugi dan težak, posebno za one koje oèekuju da se pronaðu i identifikuju njihovi najmiliji.

U Memorijalnom centru Potoèari, koji je 20. septembra 2003. godine zvanièno otvorio Bil Klinton, bivši amerièki predsjednik, do sada je ukopano 3.749 Bošnjaka. Meðu njima je i muž Fazile Efendiæ iz Potoèara koja još traga za posmrtnim ostacima sina.

„Muž mi je ukopan na današnji dan, a još tragam za kostima sina. Ne znam do kada æe to potrajati. Neko se igra s našom sudbinom, a mi smo svaki dan u neizvjesnosti i mnoge majke, zbog bolesti i starosti neæe ni doèekati da im se njihovi sinovi pronaðu, izjavila je Fazila Efendiæ.

Èlanovi udruženja i porodica žrtava položili su cvijeæe na mezarje i spomen-obilježje, a zatim je za sve žrtve srebrenièkog genocida prouèen tevhid, koji je vodio glavni srebrenièki imam Damir ef. Peštaliæ.

31-03-2010 at 14:31 | Ukljuèi u odgovor
cupo

Bez chatanja molim

03.04.2010.godine Memorijalni centar Srebrenica / Potoèari by @cupo

03-04-2010 at 23:26 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 9
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: almedina, armin-fukara, ASEDO71, Asmir32, ATILA, dianik, lejla006, memo_co23, nermin71, TopniK
FORUM : Tuzlarije : Don`t forget Srebrenica New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 ... Last Page >>

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net