Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Politika : RS genocidna tvorevina (sabrani primitivizmi)
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 ... Last Page >>
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: RS genocidna tvorevina (sabrani primitivizmi)

HALILOVIÆ: IME REPUBLIKA SRPSKA MORA NESTATI JER JE TO REZULTAT UDRUŽENOG ZLOÈINAÈKOG PODUHVATA

Predsjednik Bosanske Patriotske Stranke Sefer Haliloviæ reagirao je saopæenjem povodom, kako kaže, brutalnih laži koje su Milorad Dodik i njegov parlamentarac iznijeli a tièu se Armije RBiH, historijskih i pravnih èinjenica, kao i njega lièno.

Haliloviæ podsjeæa da Armija Republike BiH, koju je osnovao i na èijem se èelu nalazio, nije bila nikakva muslimanska vojska veæ je bila legalna i legitimna vojna sila meðunarodno priznate Republike BiH što se ne može reæi za paravojsku tzv.VRS.

Dalje istièe da Armija RBiH nije bila vojska koja je protjerivala i uništavala sve one ljude koji nisu podržavali ideju cjelovite Republike BiH, te da je ta èinjenica poznata svima od Tribunala u Den Hagu do posljednjeg politièara u Europi.

- Današnji entitet RS izgleda baš kao za vrijeme Karadžiæeve vladavine s tim što Vaša vlast, danas, ljude tjera i progoni blasfemiènom i islamofobiènom vlašæu koja donosi iste takve zakone. Za sve ono što vi prigovarate Armiji RBiH, od "Cace" do zloèina na podruèiju Srednje Bosne, moram Vam reæi da su ti zloèini, veæinom, procesuirani i kažnjeni što su opæepoznate èinjenice, tvrdi Haliloviæ.

On postavlja pitanje koliko su "Dodikovi", entitetski, sudovi procesuirali ratnih zloèina koje su poèinili pripadnici vojske i policije entiteta RS, kao i da li je entitetska policija pronašla sve ubice povratnika u entitet RS ili one koji su bacali bombe i pucali na povratnike i povratnièke kuæe.

- Takoðer Vaše prizivanje referenduma o otcjepljenju entiteta RS od BiH zvuèi komièno. Ma s kim da Vi pregovarate o rastakanju BiH budite svjesni èinjenice da iza secenionistièkih snaga u BiH, kao što ste Vi, više ne stoje Srbija, Crna Gora i Hrvatska, niti više imate iza leða Vojsku Jugoslavije, Hrvatsku vojsku, pokradeno oružje od JNA i hiljade kriminalaca-plaæenika. Danas ste sami, samo Vi, a nasuprot sebe imate oko tri miliona ljudi koji nedaju cjelovitu BiH, jer su za nju dali oko 100.000 života, i koji su spremni položiti još tri puta toliko ali nijedan pedalj naše zemlje ne ide nikuda, naglašava Haliloviæ.

Za sebe kaže da nije poznat istražnim organima po aferama radi kojih Dodik i njegovi najnoviji koalicioni partneri hoæe da izmijene naèin izbora tužilaca kako bi spasili vlastitu kožu.

- Za mene niko ne posjeduje snimke a la afera "Reket", niti me iko oslovljava sa "Mile Ronhil", niti sam od narodnih para kupovao pepeljare od nekoliko stotina konvertibilnih maraka, avione, skupa auta i preskupe zgrade. Meðutim vi i vaše federalne kolege lièite jedni na druge pa otud i takva lakoæa koaliranja, potcrtao je Haliloviæ.

Na kraju ovog otvorenog pisma Haliloviæ poruèuje da je Banja Luka dio države Bosne i Hercegovine i da æe se tamo vijoriti najveæa zastava Bosne i Hercegovine ikada napravljena i da se entitet Republika Srpska neæe tako moæi nazivati jer je to kontinuitet udruženog zloèinaèkog poduhvata koji su, pod tim imenom, poveli i proveli ratni zloèinci Karadžiæ i Mladiæ.

- Kada meðunarodna zajednica shvati, a nadam se da veæ jeste, da entitet RS ne može nositi takvo ime i da je Federacija BiH politièki idiot, tada æe doæi vrijeme za drugaèiju, bolju, Bosnu i Hercegovinu. Ustavno prekrojavanje BiH obuhvatit æe ovo ali i druga pitanja i za dvije godine, kada se okonèaju opæi izbori u državi Bosni i Hercegovini, ni vas ni vaših sarajevskih abdiæa više neæe biti za pregovaraèkim stolom pri formiranju vlasti veæ æe sjediti neki drugi predstavnici i vi to dobro znate, kaže u svom pismu predsjednik BPS-a Sefer Haliloviæ.

(Fena)

14-11-2012 at 00:48 | Ukljuèi u odgovor
Dajdza
Nista posebno ali opet kako za
Registriran(a): 05-07-2011
Odgovori: 1588

Medjunarodna zajednica je pristala na stvaranje Rep. Srrpke, bez obzira sto je nastala na zlocinima svake vrste pa i genocidu. Sve ono sto prica M.Dodik nije izaslo iz njegove glave, nego je utureno u njegovu glavu od strane medjunarodne zajednice. Njegov zadatak je da stalno prica o referendumu, o nefunkcionalnosti BiH itd, kako bi se Bosnjaci privikli na ono sto ce se jednog dana dogoditi.

Dr. Lagumdzija je dugo boravio u SAD , a kad se vratio, zagrlio je Dodika na njegiovom imanju, napravo dogovor koji je na na stetu BiH i Bosnjaka. Naravo, za tako nesto se dobija novac.
Istu stvar je pokusao i Tihic, "Prudski sporazum", ali tada to nije proslo. Mozda i ovo Laguimdzino nece proci sad, ali kasnije mozda.

Ja mislim da ce se Rep. Srpska jednog dana pripojiti Srbiji, Herceg Bosna Hrvatskoj, a Bosnjaci ce dobiti 22-23% teritorije, podijeljene u dva dijela. Nece moci imati svoju drzavicu, jer su muslimani, a muslimanska drzava ne moze biti u Evropi. Vjerovatno ce biti autonomna oblast u okviru Hrvatske ili Srbije, prije Hrvatske nego Srbije, jer su Srbi pocinili puno vise zlocina nad Bosnjacima nego Hrvati. Ta bosnjacka autonomija imat ce visok stupanj autonomije, ali njene aktivnbosti ce biti nadzirane od drzve u cijem sastavu bude bila.

Halilovic je vodja jedna male stranke, a njegova preporuka " da sa Dodikom treba po kratkom postupku" nije dobra ni za njega ni za Bosnjake.

[Edited by Dajdza on 14-11-2012 at 02:10 GMT]

14-11-2012 at 01:48 | Ukljuèi u odgovor
cupo

Al Jazeera dokumentarac o Fati Orlovic, pogledajte kako je Kaèavenda prekinuo intervju...

Fata Orlovic is a 70-year-old Bosnian widow. Hers is one of the most intriguing and dramatic war stories of modern times. Fata's suffering reflects the plight of many Bosnian war refugees still fighting for justice.

[Edited by cupo on 30-11-2012 at 22:58 GMT]

30-11-2012 at 22:39 | Ukljuèi u odgovor
usamljena
ma boli me briga za sve

Registriran(a): 14-11-2011
Odgovori: 1976

http://www.beta.rs/ftp/documents/sipa-dodik.pdf

02-12-2012 at 10:49 | Ukljuèi u odgovor
usamljena
ma boli me briga za sve

Registriran(a): 14-11-2011
Odgovori: 1976

Danas posli podne udarne vijesti RS je u recesiji ,mos mislit najbolji i najnapredniji entitet .Milo Milorade gdje su pare kazuj Mile

02-12-2012 at 18:14 | Ukljuèi u odgovor
cupo

jadni...

23-12-2012 at 15:43 | Ukljuèi u odgovor
VV Cephei A
Nivo: Guest

58. (WTF!?) izbor najboljeg sportiste Aušvica

26-12-2012 at 19:20 | Ukljuèi u odgovor
VV Cephei A

Šta kažu zvijezde za državetinu Srpsku?

Ovog puta Saturn donosi velike probleme. Predlažem da Predsjednik ukine Saturn. Dosta je više!

[Edited by VV Cephei A on 04-01-2013 at 21:14 GMT]

04-01-2013 at 21:13 | Ukljuèi u odgovor
VV Cephei A

citat:
Biljana Plavšiæ: Užasnuta sam kako politièari iz RS-a vode zemlju, u kojoj je poginulo više od 20.000 njenih sinova

(24SI) - Biljana Plavšiæ, bivša predsjednica Republike Srpske i osuðena ratna zloèinka, kaže da je prvi put ozbiljno zabrinuta za buduænost Srpske, a njene aktuelne politièare je optužila da zemlju, "za koju je živote dalo više od 20.000 njenih najboljih sinova, vode u propast!"

U ekskluzivnom intervjuu za Press RS povodom 9. januara, Dana Republike Srpske, Plavšiæeva otvoreno priznaje da je duboko razoèarana aktuelnim politièkim i ekonomskim stanjem u RS koje ojcenjuje kao najveæu opasnost za njen dalji opstanak!

- Prvi put u posljednjih 20 godina nisam optimista po pitanju buduænosti Republike Srpske, koju trenutno razdiru žestoke stranaèke borbe i katastrofalna ekonomska situacija. Vjerujte da sam užasnuta naèinom na koji politièari iz RS vode zemlju za koju je izginulo više od 20.000 njenih najboljih sinova. Ako ovako nastave, daj Bože da doèekamo njen 22. roðendan - kaže Plavšiæka.

Kako vidite Republiku Srpsku danas, uoèi njenog 21. roðendana?

- Teško mi je što æu vjerovatno razoèarati jedan broj ljudi, ali mislim da je Republika Srpska u izuzetno teškom položaju. Možda i najtežem još od onih ratnih vremena, kad smo je stvarali u izuzetno složenim meðunarodnim i domaæim politièkim prilikama (èitaj: na genocidu).

Zašto tako mislite?

- Zato što sam mislila da je potpisivanjem Dejtonskog mirovnog sporazuma stavljena taèka na jedno teško i muèno razdoblje u našoj istoriji. Nažalost, prevarila sam se. Situacija u BiH nije ni izbliza riješena, a politièari iz Republike Srpske svojim samoživim akcijama i postupcima još više podgrijavaju nade naših neprijatelja da æemo se, na kraju, sami ukinuti. (èitajuæi izmeðu redova, Bošnjaci, pa i Hrvati, su njihovi neprijatelji)

Možete li, ipak, malo detaljnije da objasnite takav vaš stav?

- Evo, vidite u kakvom se stanju nalazi ekonomija. Pa, to je prava katastrofa! Ja sam, vjerovatno, bila prva koja je odmah poslije rata insistirala na tome da ekonomska pitanja postanu prioritet. Ljudi u Republici Srpskoj danas loše žive i, što je najgore, u bliskoj buduænosti ne vidi se moguænost za nekakav korak naprijed.

Ko je kriv za takvo stanje?

- Svi politièari! Bez izuzetka! Užasnuta sam kad vidim šta Srbi rade jedni drugima. Pored nas ovakvih, neprijatelj nam nije ni potreban.

Zar te iste politièare narod nije birao na izborima?

- Vidite i sami da oni koji su izabrani uopšte ne misle na narod. Tu ne mislim samo na aktuelnu vlast, veæ i na ove iz opozicije. Umjesto da im interesi naroda budu na prvom mjestu, a poslije toga interesi države, oni jedino misle na sebe i kako da zadrže ili osvoje vlast. Obeæavaju sve i svašta, a kad im se ukaže prilika da ispune ljudima ono što su obeæali, od toga nema ništa. Da se ja pitam, ukinula bih sve politièke stranke u Srpskoj!

Održavate li kontakte s vašim prijateljima iz Republike Srpske?
- Svakodnevno se èujem sa brojnim ljudima, ali mnoge sreæem i ovdje u Beogradu. Nisu to samo oni koje lièno poznajem. Na ulici me èesto zaustavljaju naši ljudi iz Republike Srpske i pitaju me šta mislim o trenutnoj situaciji u BiH. Odgovaram im isto kao sad vama. Takoðe, primam ogroman broj pisama od naših boraca koji misle da im nekako mogu pomoæi. Vjerujte da èesto zaplaèem kad proèitam u kakvim uslovima žive.

Kako to mislite?

- Lijepo. U Republici Srpskoj ne treba da postoje politièke stranke koje æe raditi na ovaj naèin. Dok se oni svaðaju oko trivijalnih pitanja, naši neprijatelji zadovoljno trljaju ruke. Meðunarodna zajednica, odnosno onaj njen dio koji se oduvijek protivio postojanju Srpske, takoðe ima razloga za zadovoljstvo. Ne trebaju više nikoga da kažnjavaju. Srbi æe sami sebi doæi glave.

Djelujete ogorèeno...

- Prije bi se reklo da sam duboko razoèarana. Gledam na televiziji prije neki dan kako se srpski predstavnici u Parlamentu BiH svaðaju oko toga ko æe biti izbaèen, a ko ostati u vlasti. Pa to je strašno! Daj Bože da doèekamo 22. roðendan Republike Srpske. Koliko je samo mladosti izginulo za njeno stvaranje, a sadašnji srpski politièari se glože oko besmislenih stvari.

Znaèi, pratili ste posljednja dešavanja i teške optužbe koje su pale izmeðu SNSD-a i opozicionih stranaka u RS?

- Naravno da sam pratila.

Pa šta kažete? Ko je kriv?

- Neæu da stajem ni na èiju stranu. Srbi moraju da budu jedinstveni ako žele da zadrže ono za šta su se teškom mukom izborili. Izgleda da danas svi zaboravljaju kako je stvarana Republika Srpska i koliko je krvi za nju proliveno. Plašim se da æemo sve baciti niz vodu zbog sopstvene gluposti i kratkovidosti.

c/p: 24sata.info

Zaboravila je babuskara na ovih 20 hiljada njenih sinova dodati i oko 150 hiljada pobijenih ljudi èije kosti takoðer predstavljaju temelje Aušvica.
06-01-2013 at 12:30 | Ukljuèi u odgovor
soraya

Registriran(a): 01-03-2009
Odgovori: 30666

Na izlazu iz Sarajeva, prema Palama, uz tablu s natpisom "Dobro došli u Republiku Srpsku" veæ nekoliko dana na jarbolu se nalazi zastava Republike Srbije.

http://www.bhrt.ba/video/?v=zastava11012013.flv

14-01-2013 at 17:33 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 5
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: dinny, faraontz2, Gavran, GPSI, poligraf, pop, Strong, Tuzlak_TZ
FORUM : Politika : RS genocidna tvorevina (sabrani primitivizmi) New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 ... Last Page >>

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net