Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
Posmatram Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 18-05-2012 Odgovori: 1641 IP: Maskiran
|
Re: Re: Utrka za novog nacelnika Tuzle
citat: yugi wrote:
Na èemu molim te baziraš taj stereotip o SDA kao "seljaèkoj" stranci Da se razumijemo,SDA nije opcija koju preferiram i o toj kamarili koja nas je poprilièno uhelaæila poèesto sam znao izreæi svoj sud ali bez obzira na to jako mi je iritantna ta nakaradna teza kako u SDA "sjede seljaci"!!!
Taj stereotip plasiran je iz "crvenog tabora" u vrijeme kad je SDA vladala kantonom i gotovo smo svakodnevno bili zatrpani žalopojkama faraona i SDP svite kako za Boga miloga kantonom vladaju seljaci "sa strane"!!!
E onda SDP doðe na vlast i za premijera postavi ortodoksnu seljaèinu zaboravljajuæi pri tome šta se sve blebetalo na tu temu!!!
Meni je generalno užasno iritantna ta podjela na seljake i graðane a pogotovo prièa o "tuzlacima sa pedigreom"!!
Oni iz Mramora,Lipnice,Obodnice... nisu ti tuzlaci sa pedigreom ili
Ako se analiziraju liste SDA i SDP-a sva ta prièa o "seljakluku" pada u vodu i kao što Shaban napisa SDP ove godine ima poprilièno "diskutabilnu" listu ali da to ostavimo po strani!!
Da ne brises postove selektivno, mozda bih se i potrudila pa malo detaljnije odgovorila na tvoj post.
Ovako cu samo reci da je SDA nacionalna stranka, da ne kazem nacionalisticka jerbo me miljenici iste nece shvatiti. Pamatnom dosta.
Inace, SDA me ne intreseju kao sto me ne interesuje SDP niti bilo koja druga "demokratska" stranka. Mene inace moze zainteresovati samo covjek kao individua koja ima karizmu i koja se zalaze za nesto sto je opstedrustveno dobro za sve ljude. Meni je svejedno koga ce te sebi izabrati, jer birate sebi, ne meni. Vi tamo zivite i vi znate najbolje. Ja naravno pratim, jer me interesuje sta se desava i od mene vam zelim svako dobro, da si izaberete koga god mislite da ce vam biti dobar.
|
15-09-2012 at 14:17 |
|
|
VV Cephei A Nivo: Guest IP: Maskiran
|
Re: Re: Utrka za novog nacelnika Tuzle
citat: Black0ut wrote:
SDP je totalitaristicka stranka. Svidja li ti se to?
Pobjedom SDA u Tuzli ne bi bili osteceni ti ja i ostali gradjani, bilo bi u glavnom sve isto, nego bi jedino bili osteceni oni koji misle da su Bogom dati da vladaju Tuzlom. A zar ne mislis da je takvim foteljasima red da se opali samar?
Šamar im se neæe opaliti dovoðenjem tih lopova koji su uništili i pokrali sve što se pokrasti moglo. To ne bi bio nikakav šamar, veæ neviðena ludost.
|
15-09-2012 at 15:18 |
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|