Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
VV Cephei A Nivo: Guest IP: Maskiran
|
Re: Utrka za novog nacelnika Tuzle
Šta je po tebi nacionalna stranka, i šta, konkretno, u takvim strankama ne valja (mislim konkretno na SDA)?
|
15-09-2012 at 15:22 |
|
|
VV Cephei A Nivo: Guest IP: Maskiran
|
Re: Re: Utrka za novog nacelnika Tuzle
citat: FaceTheSlayer wrote:
Nacionalne stranke stavljaju nacionalnu pripadnost ispred ljudskih kvaliteta. Ako ti ne vidiš u èemu je tu problem onda ne shvataš kako funkcioniše razvoj civilizacije.
SDP kao nenacionalna stranka (deklarativno) stavlja partijsku pripadnost ispred ljudskih kvaliteta. Jel vidiš pattern po kojem se ovdje radi?
I, @camac je postavio dobro pitanje, šta bi bila stranka Bosanaca i Hercegovaca ako je SDA nacionalna stranka koja se navodno brine o interesima Bošnjaka? Nenacionalna?
Nemojte srat ba.
|
15-09-2012 at 16:56 |
|
|
daleko Nivo: Forumas sa iskustvom Registriran(a): 28-11-2009 Odgovori: 328 IP: Maskiran
|
citat: Posmatram wrote:
mislim da je krajnje vrijeme da u Tuzli pobijedi SDA, da se okolotuzlanska rOja ima cemu veseliti. Kalesija bi pjevala sa dzamije od srece, culo bi se i do Zvornika. 
1. "Pjevanje sa džamije"?!
Ovo bi kao trebalo biti smiješno ili šta ?
2. "okolotuzlanska rOja"
Tipièno i nadaleko poznato èaršijsko podcjenjivanje i omalovažavanje svega i svaèega što nije iz èaršije (Tz) a istovremeno se živi u 50ak kvadrata eventualno 55.
Prošetaj malo do npr Graèanice, Lukavca ili Srebrenika pa i Kalesije ako hoæeš i vidi kako živi i šta radi "okoltuzlanska rOja".
Lukavac ima 16 puta ljepši ulaz u grad nego Tuzla, koji je administrativni centar btw, a sinoæ dok sam izlazio iz grada od Kreke do raskrsnice kod Siporeksa imao sam osjeæaj kao da sam u zoni sumraka, nit' linije na putu, nit' rasvjete, nit' putokaza, haluga iz kanala na cestu izašla a šta tek reæi o rupama i flekama na cesti
3. "Zvornik "
Za mene je Zvornik glavni grad isto kao i Srebrenica, Žepa, Teoèak, Èeliæ, Gradaèac, Brèko, Foèa, Višegrad i Sarajevo. Ne zna se koji je od navedenih gradova više stradao i veæe patnje doživio i ja ih volim i moji su isto kao i Tuzla i kad neko pored nekog od njih stavi emotikon " " baš mi naginje na podhebavanje i omalovažavanje.
Zato, bih ti se svašta naklepao, ali æe me banirati.
Neko reèe, ili negdje proèitah u tvojim komentarima, da si negdje vani. Iako si u "civilizaciji" i demokraciji primitivizma ti oèigledno ne nedostaje.
Uživaj u tim blagodetima a pusti rOju da pjeva sa džamija, tebi nit' u džep nit' iz džepa.
|
15-09-2012 at 22:48 |
|
|
Posmatram Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 18-05-2012 Odgovori: 1641 IP: Maskiran
|
citat: daleko wrote:
1. "Pjevanje sa džamije"?!
Ovo bi kao trebalo biti smiješno ili šta ?
2. "okolotuzlanska rOja"
Tipièno i nadaleko poznato èaršijsko podcjenjivanje i omalovažavanje svega i svaèega što nije iz èaršije (Tz) a istovremeno se živi u 50ak kvadrata eventualno 55.
Prošetaj malo do npr Graèanice, Lukavca ili Srebrenika pa i Kalesije ako hoæeš i vidi kako živi i šta radi "okoltuzlanska rOja".
Lukavac ima 16 puta ljepši ulaz u grad nego Tuzla, koji je administrativni centar btw, a sinoæ dok sam izlazio iz grada od Kreke do raskrsnice kod Siporeksa imao sam osjeæaj kao da sam u zoni sumraka, nit' linije na putu, nit' rasvjete, nit' putokaza, haluga iz kanala na cestu izašla a šta tek reæi o rupama i flekama na cesti
3. "Zvornik "
Za mene je Zvornik glavni grad isto kao i Srebrenica, Žepa, Teoèak, Èeliæ, Gradaèac, Brèko, Foèa, Višegrad i Sarajevo. Ne zna se koji je od navedenih gradova više stradao i veæe patnje doživio i ja ih volim i moji su isto kao i Tuzla i kad neko pored nekog od njih stavi emotikon " " baš mi naginje na podhebavanje i omalovažavanje.
Zato, bih ti se svašta naklepao, ali æe me banirati.
Neko reèe, ili negdje proèitah u tvojim komentarima, da si negdje vani. Iako si u "civilizaciji" i demokraciji primitivizma ti oèigledno ne nedostaje.
Uživaj u tim blagodetima a pusti rOju da pjeva sa džamija, tebi nit' u džep nit' iz džepa.
Evo da budem ozbiljna.
1. Da, ovo oko pjevanja sa dzamije zaista zvuci ruzno, s toga se izvinjavam za taj dio recenice.
2. Ovo za "O", kao sto sam vec i Yugiju objasnila je nista osim cinjenice. Uvrnuto "O" je dio svakodnevnog vecinskog govora sela okolo Tuzle i cinjenica je da je SDA vecinska po selima okolo Tuzle.
Ponovit cu opet, SDA jeste nacionalna stranka i nije gradjanska i ako to vrijedja neke od vas, zao mi je, ali za cinjenicno stanje se necu nikome izvinjavati.
3. Totalno si profulao poentu, tako da necu ni komentarisati.
|
15-09-2012 at 23:30 |
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|