Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima
|
Sufler Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 11-11-2006 Lokacija: Tuzla Odgovori: 1683 IP: Maskiran
|
Re: Tuzlanske
Rado bih se vratio (Sjeæanje na Pulu 2013.)
Veèeras bih se rado vratio trio sedmice unatrag. Gledao bih Zlatna vrata i Sergijevce na njima s Nelom Èop i Dragom Draguzetom s visine.
Spavao bih u hotelu što se "Veli Jože" zove, DIMio bih po birtijama s "Društvom imbecilnih mladiæa" i Denis Kožljan, a Milica Sabanovic i Daniel Radoèaj bi me vodili od Meksièkog restorana do Rovinja i Fažane. Kiša bi tada prestala, a ja se ne bih bunio ni da pada. Sjetio bih se 1979. kad mi je sestra Enisa, studentkinja medicine u Sarajevu, donijela u Trstu kupljene farmerke marke "Parlov", dok na Korzu gledam kafiæ "Mate" velikog èovjeka i borca koji nije više meðu nama, i prièam tu prièu Neli i Dragu dok kisnemo fotografirajuæi se pod Herkulovim vratima.
Veèeras bih se, eto, rado vratio osjeæaju da se može više no ne može i obeæanju da æu Arenu obiæi drugi put. Namjerno je ostavih da me poželi, kao što ja evo želim da se vratim na onaj mol i onom kolaèu u Fažani s Danielom na obali maršala Tita dok valovi njišu brod kojim æemo nekad na Brione. Dotad æu se potruditi da sanjam kako biciklom zaborvljanom prugom odlazimo u neki sretniji zamišljeni ili proživljeni svijet gdje bih se rado vratio.
|
21-04-2013 at 17:28 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|