Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima
|
Sufler Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 11-11-2006 Lokacija: Tuzla Odgovori: 1677 IP: Maskiran
|
Re: Tuzlanske
Ljiljana Crnic u Tuzli, 17.10 2013. Tuzlanska Biblioteka Derviš Sušiæ, 18 sati
"Njen direktan i ozbiljan, ali neagresivan nastup, neposrednost u ophoðenju, njena harizma, toj poeziji njenoj, udahnjuje još treptavije plamièke strasti i otvara osunèane horizonte žene koja ume da voli. Da voli, svoga dragog. Svoj grad i svoje gradove. Prijatelje, svoje i porodicu. Ovom knjigom, iskonski lepršavo i lako, Ljiljna Crniæ pokazuje, kako se vole ljudi. U knjizi, u ovoj škrinji."
(Iz recenzije, "Škrinja mojih tajni", Miodrag Jakšiæ, književnik)
Dobro došli!
|
13-10-2013 at 23:28 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Sufler Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 11-11-2006 Lokacija: Tuzla Odgovori: 1677 IP: Maskiran
|
Re: Tuzlanske
Ti amo
Noæas opet Bitlse slušam
kako jezde preko univerzuma,
neopušten, a rado bih bio.
Mantra o tome kako
ništa moj svijet promijeniti neæe
ipak utjehe ne donosi.
Mijenja se moj svijet i
u njemu ja, sve slabiji i samiji,
na nogama nestabilan,
u srcu postojan
i dosadan sebi samom,,
mogu misliti koliko drugima.
Bliži se jedan sat novog dana,
prije petnaest godina
zavoljeh snažno
i još se sjeæam jedne male
željeznièke stanice u Italiji
i rastanka koji teško pade.
Ne podnosim rastanke,
a život ih bez pardona
donosi. Dok sjeæam se,
ipak rastanka nema.
Ti amo.
N.M.River 17.10.2013.
|
17-10-2013 at 00:56 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 3
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: amigos, bishof, DamirSuljic, Deny, esadplavi, GagiNS, gogo, Koksara, MegaMan, Panasonic, PROLOM, ramche_tz, raptor, tabani mehki
|
FORUM : Umjetnost : Tuzlanske |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|