Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
laly Nivo: Forumski doajen Don't Let Me Be Misunderstood
Registriran(a): 19-11-2005 Lokacija: Wudang Odgovori: 39084 IP: Maskiran
|
Re: Re: Utrka za novog nacelnika Tuzle
citat: yugi wrote:
Danas sam imao sjednicu predsjedništva ORVI-a na kojoj nam je bila predoèena informacija o stanju sa podjelom jednokratnih novèanih pomoæi koja se realizuje preko službe za boraèko invalidsku zaštitu opæine Tuzla i malo je reæi da sam nakon toga bio bijesan.
Informacije radi,svakog mjeseca primaju se zahtjevi najugroženijih pripadnika svih boraèkih populacija(porodice šehida i poginulih boraca,RVI te demobilisani borci)i tu se uglavnom radi o dodjeli novèane pomoæi za teška oboljenja,pomoæ prilikom smrtnih sluèajeva,rješavanja najelementarnijih egzistencijalnih pitanja etc etc.Do prije dvije godine za te namjene izdvajalo se iz budžeta 700 000 KM da bi prošle godine to bilo smanjeno na nekih 300 000 KM.
Danas nam je reèeno da više para za te namjene nema i da æe 800 veæ primljenih zahtjeva ostati nerješeno kao i svi zahtjevi koji pristignu do kraja godine
Nedavno smo imali sluèaj da smo bukvalno mi èlanovi RVI-a izmeðu sebe skupljali novac za dženazu sina jednog našeg èlana jer za Boga miloga za te namjene nema novca u budžetu!!!!
Ili sluèaj jednog RVI-a koga je komisija morala odbiti zbog opæinskog pravilnika koji kaže da mu je ljekarski nalaz stariji od šest mjeseci i da ne može dobiti novac za lijekove a èovjek boluje od karcinoma!!!!
Zašto sve ovo pišem!?Pa iz prostog razloga da ukažem na sav besmisao trošenja budžetskog novca na Kotromaniæe,nadvožnjake,fontane etc etc.
Znam,sad æe dežurni dušebrižnici reæi kako je to nadležnost viših nivoa vlasti,onako uobièajeno mandrljat po tastaturi o zlatnim kašikama etc etc.
Naravno da ogromna odgovornost leži na tim višim nivoima jer postoji Zakon o pravima boraca i na federalnom i kantonalnom nivou ali postoji i nešto što je na opštini i što se rješava putem službe za boraèko invalidsku zaštitu.
Svakodnevno smo zatrpani zahtjevima gdje nam ljudi traže bukvalno hljeba,ne novac ili nešto drugo nego HLJEBA,a faraon krši NAŠE pare na yebene spomenike i kojekakve budalaštine!!!!
SPUSTI SE FARAONE MEÐU MALI OBIÈNI SVIJET, DOÐI NEKAD U BORAÈKA UDRUŽENJA PA TI OBJAŠNJAVAJ RODITELJIMA KOJA TREBAJU SAHRANITI VLASTITU DJECU DA NEMA PARA ZA TO ILI IM OBJASNI DA NEMA PARA U BUDŽETU ZA VREÆU BRAŠNA ETC ETC!!!!!!!
[Edited by yugi on 27-09-2012 at 16:46 GMT]
yugi ima u buzetu http://avanti.sourcecode.ba/Avanti_ApplicationFiles/66/Pages/BUD%C5%BDET%20%202012.g..pdf
trebate traziti, trazite sastanak sa nacelnikom jer sredstva su planirana, i ne dajte da Vas izbace iz budzeta
|
27-09-2012 at 17:51 |
|
|
Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 7
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: ademir, ALENKO, asljgc, atko, backspace, blatazar, Brezan, cove72, daktilograf, Enida.ja, Fakultetski_obrazovan, faraontz, grabator, Ismet, izlijecise, Maid_guzonja, mustafabesic, nebo, PedjaM, Pucvala, safijatz, Spatzy, sumatra, Trex, tuzlarijanac, _Calixa_
|
FORUM : Politika : Utrka za novog nacelnika Tuzle  |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|