Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Politika : Utrka za novog nacelnika Tuzle This topic has been locked
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 ... Last Page >>
New Topic
Pošiljalac Poruka
VV Cephei A
Nivo: Guest
IP: Maskiran

icon Re: Utrka za novog nacelnika Tuzle

Ti si k'o i ovi SDP-ovci na forumu - slijepo slijediš ideologiju stranke i umjesto da se fokusiraš na lopovluk u njoj, ti se baviš suparnièkim taborom.

Nemoj mi Boga ti te prièe, na vlastitoj koži sam osjetio "blagodati" SDA.

Što se SDP-a tièe, SDP æe popušit k'o nikad do sad. Dobit æe, doduše, u tradicionalno crvenim sredinama i to je sve. Ono što je tužno je što æe narod opet izabrat SDA, i jedan dio SBB.

Divota jedna, sjajna buduænost nas èeka.

28-09-2012 at 22:21
Inspektor
Nivo: Forumski doajen
Novus Ordo Seclorum

Registriran(a): 21-06-2005
Odgovori: 9543

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Utrka za novog nacelnika Tuzle

citat:
Black0ut wrote:

U poredjenju sa SDP-om, SDA je daleko demokratskija stranka. Unutrasnje uredjenje zelene stranke daje priliku svakome da se kandiduje za stranacke funkcije, dok u crvenoj partiji vlada totlitarizam a sto je na svojoj kozi najbolje osjetio Zeljko Komsic i svi ostali koji su otjerani iz te partije jer nisu valjali velikom vodji. Ali u pravu si, to je drugacija perspektiva. Za neke je totalitarizam vrh.

A za sta se SDP bori ako ne za imunitet i pozicije?? Sta bi se desilo crvenim da izgube imunitet?? Ali ne brini, nece niko SDP-u oduzeti imunitet a za to ce se pobrinuti njihov novi koalicioni partner Fahra. I jednima i drugima treba imunitet.

Navedi mi samo jedan argumentovan dokaz da je neko Komsica - kako ti kazes - natjerao, da izadje iz SDP-a, ali pokusaj biti objektivan, pliz...Covjek jednostavno skont'o da nije dorastao tezini zadatka i previse emotivno dozivio to sto se kao jedan od troclanog sastava Predsjednistva (jedan od svjetskih fenomena) ne pita vise od recimo, Premijera, ili nekog od resornih ministara, pa poceo ko maksim po diviziji da daje izjave, a sve u svrhu pokusaja obezbjedjivanja bolje pozicije na sledecim izborima, tj. malo vise autoriteta, jer ga niko ne sljivi nizasto...Zalosnije mi je sto narod gleda koncept stranke kroz individuu, bez obzira o kome se to radilo, a jos vise zalosno je to sto se i on sam pokajao sto je malo 'istrc'o pred rudu', kao sto mi, seljaci, to znamo rec'...
28-09-2012 at 22:27
Black0ut
Nivo: Forumski vuk

Registriran(a): 14-11-2010
Odgovori: 613

citat:
VV Cephei A wrote:
Nemoj mi Boga ti te prièe, na vlastitoj koži sam osjetio "blagodati" SDA.

SDP æe popušit k'o nikad do sad. Dobit æe, doduše, u tradicionalno crvenim sredinama i to je sve. Ono što je tužno je što æe narod opet izabrat SDA, i jedan dio SBB.

Ti si osjetio SDA bas onako kako su i Tuzlaci na svojoj kozi osjetili Jasminov SDP i Zlajinu "Zapadnu Njemacku". Divota jedna od svih tih njihovih projekata koji se, usput receno, otvaraju samo jednom u 4 godine i to pred izbore.

Ako cu birati izmedju lopovske-demokratske SDA i lopovskog-totalitaristickog SDP-a, onda cu uzeti ove prve. A te iz SBB-a je vec prigrlio "slucajni prolaznik" a ne zeleni.
28-09-2012 at 22:28
sunce
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 23-01-2002
Odgovori: 19786

citat:
yugi wrote:

I ti toliko hvališ faraona i pišeš afirmativno o njemu da se i sa tobom na tu temu gotovo pa ne može prièati.Nemoj me ti molim te uèiti o tematici boraèke populacije jer to imam u malom prstu .Ko je molim te pomenuo Admiru TupkoviæNije problem u Admiri Tupkoviæ nego u èinjenici da faraon ne planira u budžetu dovoljno sredstava za ove namjene.Još davne 2006 godine kad je ORVI na sjednici OV-a prezentovao video materijal o izuzetno teškom stanju u kome se nalazi par porodica tada je reèeno da æe se iz budžeta izdvajati ravno milion KM!Govoriš o smanjenju budžeta.Jesam li ja za to kriv il faraonI zar se to odmah na tako drastièan naèin moralo reflektovati na boraèku populacijuŠto nisu smanjili plate zaposlenih u opštini,vjeænièke paušale,naknade za komisije etc etc.Jok!najlakše je smanjiti buraniji!!!
Govoriš onako paušalno o reviziji a vidim da o tome nemaš blage veze.Revizija je u toku.I to osma po redu!!Mi smo bili ti koji su tražili reviziju ali zar je potrebno da pozivaju na reviziju paraplegièare,slijepe osobe,amputirceHoæel to paraplegièari prohodat,ovi odjednom bez oèiju progledat etc etc.Ali da ne otvaramo sad tu temu.
Molim te da ti ne obmanjuješ javnost, jer opet ti ponavljam o toj tematici znam puno više od tebe!Ja sam u prilici a ne ti da svakodnevno slušam bespomoæne ljude koji nemaju šta jesti i koji su bukvalno na rubu gladi.I onda ti ovdje pominješ iznos od 97 450 KM pokušavajuæi time vjerovatno naæi alibi za faraonovo besmisleno rasipanje novca!!!!
Ali ok!Ti ga brani a ja æu napadati i njega i sve one za koje imam argumente da ih napadam.

PS To ti stvarno misliš il se šališ kad kažeš da opæina nije nadležna za borceSlužba za boraèko invalidsku zaštitu opæine Tuzla vjerovatno je nadležna za svemirce

[Edited by yugi on 27-09-2012 at 22:07 GMT]

Iz ovoga sto ovdje pricas ili ne znas ili namjerno udaras kontru. Nadji mi recenicu gdje ja hvalim Imamovica? Navodim ti brojke, a sta ti radis, samo pljujes bez argumenata.

Cuj ti hodas medju svijetom a ja valjda na Marsu zivim pa ne vidim sta ima i sta nema u Tuzli?
Nisi nikad bio ni na jednoj sjednici Vijeca i vidio kako dizu ruke iz svih stranaka i jednoglasno glasaju za Budzet. Koji nije izglasan od svih?

I ako Imamovic naredi i vijecnicima Stranke za BiH, SDA, BOSS-a, HDZ-a, Stranke radom za boljitak i ostalima onda mu zaista svaka cast ako ima toliko moc, nisam znala.

A sto se tice boraca, koja crna revizija, svaka propadne, mnogi su za motike a ne donacije.
I jeste, istina je, boracke organizacije i udruzenja nisu u direktonoj nadleznosti Opcine Tuzla ali se svake godine izdvajaju sredstva za pomoæ u njihovom radu. Zanimljivo je da sama Tuzla za ove potrebe izdvoji vise neko sve opcine TK zajedno.

A sto se tice ostalih komentara, mogu reci, da svijet po obicaju prica sto cuje, pa se tako moze steci utisak da su u Vijecu SDP-ovci imali uvijek vecinu a nisu.

Oni su meni manje vise svi isti, i ko god se bavi politikom ne vjerujem mu lako, sve je to licni interes.

28-09-2012 at 22:32
VV Cephei A
Nivo: Guest

citat:
Black0ut wrote:

Ti si osjetio SDA bas onako kako su i Tuzlaci na svojoj kozi osjetili Jasminov SDP i Zlajinu "Zapadnu Njemacku". Divota jedna od svih tih njihovih projekata koji se, usput receno, otvaraju samo jednom u 4 godine i to pred izbore.

Ako cu birati izmedju lopovske-demokratske SDA i lopovskog-totalitaristickog SDP-a, onda cu uzeti ove prve. A te iz SBB-a je vec prigrlio "slucajni prolaznik" a ne zeleni.

Negdje sam to ovdje veæ napisao, ali nije zgoreg da ponovim - izabravši manje ili veæe zlo nisi izabrao dobro.
28-09-2012 at 22:36
Black0ut

citat:
Inspektor wrote:

Navedi mi samo jedan argumentovan dokaz da je neko Komsica - kako ti kazes - natjerao, da izadje iz SDP-a,

Pa s obzirom da ne vjerujem da je bez razloga odlucio da napusti SDP, onda vjerujem/znam da je otjeran jer vise nije "valjao". Bas onako kako su i mnogi drugi otjerani pocevsi od Bogicevica, rahmetli Durakovica, i mnogih drugih pa sve do Komsica.

A otjerali su ga/ih Zlatko Lagumdzija, Nermin Niksic, Damir Hadzic, Ivanisevic, Hakija Meholjic i mnogi drugi partijski vojnici.

Razlog sto su ga otjerali je sto se nije vise uklapao u totalitaristicko (jednoumljasko) uredjenje partije i jer je predstavljao politicku opasnost po Velikog vodju (a zar ima veci grijeh od toga?).

Mada ni sam nisam ljubitelj pojedinih Komsicevih izjava, ipak mi je drazi on nego svi ostali SDP-ovci skupa.
28-09-2012 at 22:38
Black0ut

citat:
sunce wrote:
Oni su meni manje vise svi isti, i ko god se bavi politikom ne vjerujem mu lako, sve je to licni interes.

Slazem se! Samo je ponekad dobro te politicare promijeniti a ne uvijek birati iste. Ali bas onako kako zadrti zaleni redovno glasaju za SDA tako zadrti crveni uvijek glasaju za SDP.

Ista je to pamet i mantalitet.
28-09-2012 at 22:44
Inspektor
Novus Ordo Seclorum

Registriran(a): 21-06-2005
Odgovori: 9543

citat:
Black0ut wrote:

Pa s obzirom da ne vjerujem da je bez razloga odlucio da napusti SDP, onda vjerujem/znam da je otjeran jer vise nije "valjao". Bas onako kako su i mnogi drugi otjerani pocevsi od Bogicevica, rahmetli Durakovica, i mnogih drugih pa sve do Komsica.

A otjerali su ga/ih Zlatko Lagumdzija, Nermin Niksic, Damir Hadzic, Ivanisevic, Hakija Meholjic i mnogi drugi partijski vojnici.

Razlog sto su ga otjerali je sto se nije vise uklapao u totalitaristicko (jednoumljasko) uredjenje partije i jer je predstavljao politicku opasnost po Velikog vodju (a zar ima veci grijeh od toga?).

Mada ni sam nisam ljubitelj pojedinih Komsicevih izjava, ipak mi je drazi on nego svi ostali SDP-ovci skupa.

Ja te zamolih za argumentovan dokaz, i da pokusas bar biti objektivan, al' opet nista...

Zao mi Adija...Eto mu glasaca, pa nek se raduje vise kad izgubi... ...Odoh se naspavat'...Sutra krcim ogradu kod tora...
28-09-2012 at 22:45
yugi

Registriran(a): 20-12-2006
Odgovori: 35281

citat:
sunce wrote:
Iz ovoga sto ovdje pricas ili ne znas ili namjerno udaras kontru. Nadji mi recenicu gdje ja hvalim Imamovica? Navodim ti brojke, a sta ti radis, samo pljujes bez argumenata.

Cuj ti hodas medju svijetom a ja valjda na Marsu zivim pa ne vidim sta ima i sta nema u Tuzli?
Nisi nikad bio ni na jednoj sjednici Vijeca i vidio kako dizu ruke iz svih stranaka i jednoglasno glasaju za Budzet. Koji nije izglasan od svih?

I ako Imamovic naredi i vijecnicima Stranke za BiH, SDA, BOSS-a, HDZ-a, Stranke radom za boljitak i ostalima onda mu zaista svaka cast ako ima toliko moc, nisam znala.

A sto se tice boraca, koja crna revizija, svaka propadne, mnogi su za motike a ne donacije.
I jeste, istina je, boracke organizacije i udruzenja nisu u direktonoj nadleznosti Opcine Tuzla ali se svake godine izdvajaju sredstva za pomoæ u njihovom radu. Zanimljivo je da sama Tuzla za ove potrebe izdvoji vise neko sve opcine TK zajedno.

A sto se tice ostalih komentara, mogu reci, da svijet po obicaju prica sto cuje, pa se tako moze steci utisak da su u Vijecu SDP-ovci imali uvijek vecinu a nisu.

Pa borbeni ti je jednom iskopirao sve tvoje kolumne i kojima velièaš faraona, a obzirom da ih i ja redovno èitam u zadnja dva tri mjeseca gotovo da nema niti jedne jedine u kojoj ne pišeš afirmativno o njemu i sve to of course "podebljaš" onako prikladnim fotografijama.Slikaš poèetak radova na dionici kreka -šiæki i kao sluèajno na jednoj od fotografija naš voljeni faraon na sve bilbordu Pa nisu zbog mene garantovano mnogi Tuzlarije prozvali jasminarijama!Pa on ne može maæi nigdje a da se to ne uredno ne proprati!Održan okrugli sto na temu "spasimo jezero Modrac" i od predstavnika 50 organizacija i institucija kako je napisano u vijesti gle èuda na jednoj od tri objavljene fotografije naš faraon.Ali ok nemam ja u principu ništa protiv toga.To je ureðivaèka politika sajta i to nije moj problem.
Ja pišem o problemima boraèke populacije ti pokušavaš to demantovat iznosom od 97 450 KM pa pominješ i nekakvu donaciju za Rome
pa onda napišeš izmeðu ostalog i ovo:

Normalno je da ce se sredstva smanjiti kada je manji i budžet, i nije nebitno da OPCINA NIJE NADLEZNA ZA BORCE. Da se ja kojim slucajem pitam ja ne bih davala nista ako ne postoji zakonska obaveza.
Najiskrenije ti kžem da bi mene bilo stid proæi ovim gradom da sam napisao ovako nešto.Halo èuj ti ne bi dala ništaSreæa pa se ti eto ne pitaš samo æu ti to reæi -neka ti je na èast sunce ova izjava!!!
U slijedeæem postu se malkice koriguješ kad sam ti podastr'o argumente da opæina jeste nadležna djelimièno za borce jer èemu bi onda služila služba za boraèko invalidsku zaštitu pa kažeš da borci nisu u DIREKTNOJ nadležnosti!!
Rekao sam tj napisao da æe ostati nerješeno preko 800 zahtjeva svih boraèkih kategorija a taj broj æe zasigurno biti za dva tri puta veæi do kraja godine a razlog je jednostavan-opština nije izdvojila dovoljno sredstava jer je faraon ušao u megalomansku predizbornu kampanju rasipajuæi NAŠ NOVAC na nepotrebne stvari!
Ti nisi demantovala niti jedan jedini moj navod nego onako od èibuka prièaš uopštenu prièu kako su sve stranke iste.Ok možda i jesu ali ja znam ko drži apsolutnu vlast u Tuzli.Faraon i njegova stranka imaju apsolutnu vlast i naravno da su najodgovorniji za sve dobro ali takoðe i za sve loše!!!
Koja je to od dosadašnjih sedam revizija prekinuta
Pa to je tek tema o kojoj bi mogao prièati danima ali ponavljam ne bih da na ovoj temi smaramo forumaše! 

<br /><br /><br /><br />

29-09-2012 at 00:26
sunce
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 23-01-2002
Odgovori: 19786

Vidis nisam znala da je borbeni bio vrijedan pa kopirao moje kolumne gdje kako kazes velicam Imamomovica, a sto nije i sve? Nego se mucio da trazi pohvale?

Ja nemam problem da prihvatim tvoje misljenje a ti i eto borbeni, kad ga vec spominjes, ocito imate problem da prihvatite moje.

Neka nas, Tuzlarije zovu kako ko hoce, stalo mi je do misljenja takvih ko do lanjskog snijega, ali dok ja uredjujem Tuzlarije na njima se niko, ali bas niko nece blatiti i vrijedjati na nivou pijace. A i ti imas jedinstvenu priliku da pises sta mislis i cak druge da brises na "jasminarijama".

Na cast mi ili ne, mislim da kada bi se svi bavili svojim poslom i kada bi svako radio sta je u njegovoj nadleznosti da bi bilo bolje.

Nista ja ne ublazavam, borci nisu i direktnoj nadleznosti Opcine Tuzla, kao ni sport, ni kultura ni socijalna izdvajanja, sto znaci mogu dati ali ne moraju.

Pa se desi da jedina Opcina Tuzla da 4 miliona KM za stadion a drugi nadlezni nece ni banku pa ni stadiona ni para.

I jos nesto, vijest koju spominjes, nije nasa neko ekoloskih udruzenja, pa njih pitaj sto nisu koga drugog slikali. A pokazi i malo postenja pa pobroj i tudje plakate po objavljenim slikama.

Jasmin Imamovic je aktuelni nacelnik Opcine Tuzla svidjalo se to tebi ili ne.

29-09-2012 at 09:57
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 8
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: *UsneVreleVisnje*, *^Slatko od snova^*, Irma, jackwilsheree, Leptirica22, Maka, malagarava, zis, _kiki_
FORUM : Politika : Utrka za novog nacelnika Tuzle This topic has been locked New Topic

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 ... Last Page >>

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net