Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
Inspektor Nivo: Forumski doajen Novus Ordo Seclorum
Registriran(a): 21-06-2005 Odgovori: 9543 IP: Maskiran
|
Re: Re: Utrka za novog nacelnika Tuzle
citat: andjela wrote:
Godina 2052-ga, mjesto zbivanja Tuzla - Trg na mjestu stare opštine
Sjede dva starca na klupici pored fontane i nešto žuèno raspravljaju..."Èupo bolan kad ti kažem potonuæemo", kaže prvi..."Ma daj borbeni tu prièu mi prièaš evo èeterst godina, još od vremena faraona znaš veæ kojeg , pa eto ništa...bježi ba!!"
"Il mi se èini il tlo podrhtava, dragi èupo tonemo!!!"
"Ma šta ti je bolan trese te Parkinson šta umišljaš ... daj borbeni smiri se!"
"Ma hajde boga ti èupo mene trese pa popusti, a tebe onaj švabo Alzhajmer ne pušta nikad, ne znaš jesil pošo il si došo ..."
I tako odoše dva stara druga niz putiæ , malo u šetnju oko Panonskih jezera
...a iz obliznje kafane zacu se pjesma:" Neko tiho, ulicom pjevusi..."... 
Svaka cast, angie...
|
04-10-2012 at 22:03 |
|
|
naso-strankovac Nivo: Forumas sa iskustvom Registriran(a): 05-09-2010 Lokacija: tuzla Odgovori: 35 IP: Maskiran
|
Re: Utrka za novog nacelnika Tuzle
Cupo, hvala na informaciji o ugrozenim gradjanima. uz jos jednu osobu, samohranu majku, posjetili smo neke od ovih na spisku (koje smo uspjeli naci, dvoje, nazalost nismo).
Nasa stranka je iskoristila uplatu za oglasavanje na jednom portalu, koji je obecao sav novac dati u humanitarne svrhe, i donirali smo, skromno, ove porodice.
Nesto kasnije cemo postaviti i tekst sa fotografijama.
Moramo napomeuti da nismo predstavljali ni stranku, ni kandidate koji su obavili donaciju. nismo promovirali program, nismo pricali o izborima.
Otisli smo da ih pitamo kako su, da im pomognemo.
|
05-10-2012 at 14:42 |
|
|
cupo Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 21-10-2003 Odgovori: 24024 IP: Maskiran
|
citat: naso-strankovac wrote:
Cupo, hvala na informaciji o ugrozenim gradjanima. uz jos jednu osobu, samohranu majku, posjetili smo neke od ovih na spisku (koje smo uspjeli naci, dvoje, nazalost nismo).
Nasa stranka je iskoristila uplatu za oglasavanje na jednom portalu, koji je obecao sav novac dati u humanitarne svrhe, i donirali smo, skromno, ove porodice.
Nesto kasnije cemo postaviti i tekst sa fotografijama.
Moramo napomeuti da nismo predstavljali ni stranku, ni kandidate koji su obavili donaciju. nismo promovirali program, nismo pricali o izborima.
Otisli smo da ih pitamo kako su, da im pomognemo.
Dobio sam vec info od J. . Hvala ti puno . Nedeljka cemo uzeti u amanet pa kad budem siguran da je kod kuce nesto napraviti.
Napravicu i bazu podataka za sve ove porodice kojima je periodicno potrebna pomoc, pa kad se neko javi da uvijek imamo adrese, mjesto stanovanja i sl da mozemo uputiti.
|
05-10-2012 at 16:14 |
|
|
soraya Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 01-03-2009 Lokacija: Tuzla Odgovori: 30666 IP: Maskiran
|
Re: Utrka za novog nacelnika Tuzle
predizborna šutnja ili ne...ima mnogo više stvari od kojih se meni skuplja ona žuè i ljutina u veæ prepunoj èaši...
...zbog raèuna za vodu koji je u prosjeku sa 4-6 kubika potrošnje po èlanu na mjesec ....juèe došao raèun na troduplu kolièinu utrošene vode,na isti broj èlanova.... oèitati vodomjer znam ,ali nemam pravo da otvaram onaj poklopac...od reklamacije bezbeli ništa, vidim da su i ostali stanari zblanuti...ili je opet riknuo vodomjer,ili nije dobro oèitan ili je ona hanuma što ukucava oèitanje ukucala pogrešno...elem,popizdih na sabahu...
...idemo dalje...kontejneri za smeæe...naplata one jebene 2 KM za navodno pranje kontejnera uz svaki raèun za smeæe...a iz kontejnera samo što kolera nije poèela izlaziti...cijelo ljeto ja ne vidjeh da je neko iz Komunalca prišao kontejnerima da ih opere,samo ih isprazne i ostave ko po selu kuæe onako razbacane..
...pa se opsjetih da se i grijanje platilo i za one dane kad ga nije bilo i kad je došao uduplan raèun za struju...
...pa se popizdi svaki put kad se mora platiti reket Amosu, a ulaz u zgradu i haustor kao da je negdje u Bronxu...nema gdje nije otpao malter, ostrugana boja ili se nakupila pauèina, razvaljeni sanduèiæi, interfon i brava koja nikako da se napravi jer treba zaboga kamara reklamnih izbornih listiæa negdje da se nagura ...plus što kad god izadjem iz ulaza, upadnem u rupu gdje je nekad bila èelièna rešetka....
...i zato sutra moj glas ode Berbiæu i kompletnoj listi Naše stranke...Yebite se SDP... možda se vas moja ljutnja ne tièe,ali æe vas se itekako ticati za èetiri godine, pa onda opet za èetiri godine....
[Edited by soraya on 06-10-2012 at 12:16 GMT]
|
06-10-2012 at 12:08 |
|
|
Zimbabve Nivo: Novi forumaš Registriran(a): 22-09-2012 Odgovori: 19 IP: Maskiran
|
citat: soraya wrote:
predizborna šutnja ili ne...ima mnogo više stvari od kojih se meni skuplja ona žuè i ljutina u veæ prepunoj èaši...
...zbog raèuna za vodu koji je u prosjeku sa 4-6 kubika potrošnje po èlanu na mjesec ....juèe došao raèun na troduplu kolièinu utrošene vode,na isti broj èlanova.... oèitati vodomjer znam ,ali nemam pravo da otvaram onaj poklopac...od reklamacije bezbeli ništa, vidim da su i ostali stanari zblanuti...ili je opet riknuo vodomjer,ili nije dobro oèitan ili je ona hanuma što ukucava oèitanje ukucala pogrešno...elem,popizdih na sabahu...
...idemo dalje...kontejneri za smeæe...naplata one jebene 2 KM za navodno pranje kontejnera uz svaki raèun za smeæe...a iz kontejnera samo što kolera nije poèela izlaziti...cijelo ljeto ja ne vidjeh da je neko iz Komunalca prišao kontejnerima da ih opere,samo ih isprazne i ostave ko po selu kuæe onako razbacane..
...pa se opsjetih da se i grijanje platilo i za one dane kad ga nije bilo i kad je došao uduplan raèun za struju...
...pa se popizdi svaki put kad se mora platiti reket Amosu, a ulaz u zgradu i haustor kao da je negdje u Bronxu...nema gdje nije otpao malter, ostrugana boja ili se nakupila pauèina, razvaljeni sanduèiæi, interfon i brava koja nikako da se napravi jer treba zaboga kamara reklamnih izbornih listiæa negdje da se nagura ...plus što kad god izadjem iz ulaza, upadnem u rupu gdje je nekad bila èelièna rešetka....
...i zato sutra moj glas ode Berbiæu i kompletnoj listi Naše stranke...Yebite se SDP... možda se vas moja ljutnja ne tièe,ali æe vas se itekako ticati za èetiri godine, pa onda opet za èetiri godine....
[Edited by soraya on 06-10-2012 at 12:16 GMT]
Idemo naprijed ....
|
06-10-2012 at 12:27 |
|
|
Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 12
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: adme, Almirko, Arnedano, duskica.dusa@gmail.com, Glauk, istinski tuzlak, mistress_82, misur, mure, sani, sportska, vanishroach, vijoglav
|
FORUM : Politika : Utrka za novog nacelnika Tuzle  |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|