|
Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
primus inter pares Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 31-01-2008 Odgovori: 20460 IP: Maskiran
|
Re: Utrka za novog nacelnika Tuzle
jos jedan,kad cojk malo bolje razmisli ti ni o cemu drugom ne tipkas,rekli bi maliciozan tip 
citat: Chili wrote:
Još nešto, skup SDP-a u Tuzli je održan u radno vrijeme uz prisustvo brojnih opštinskih birokrata što znaèi da graðani Tuzle i ovo finansiraju. Aferim.
Prije samog glasanja u glavi æe mi odzvanjati rijeèi Jasmina Imamoviæa kada je isplaæivao regres svojim zaposlenim.
cupo wrote:
Imamoviæ: „Regres je isplaæen po zakonu!“
Iako je ovakva odluka bila u suprotnosti s mjerama koje je opæinsko vijeæe Tuzla donijelo još poèetkom godine a koje se odnose na mjere štednje.
I dok rubna naselja nemaju vode, Pozorište prokišnjava i smrdi, Jala je leglo virusa i bakcila, grad prljav i neopran, zeleni val ponekad zatalasa ... gradom lagano kruži crni cc i posmatra svoje pulene koji æe mu ovaj haos od grada ponovo povjeriti.
Joj nisam ovo vidio ... ha ha ha ha ... Pa Jasmine bolan bolan ... ... koji auto gol!!!!
Èini mi se, neæeš još dugo raditi za Jasminarije ...
Hajde što Tuzlaci moraju plaæati ostvarenje Imamoviæevih polucijskih snova ali po kome osnovu plaæaju službeno auto koje vozi njegovu kæerku koju je zaposlio u Elektroprivredi BH?
Koja je to stavka u budžetu i po kome osnovu?
trebal jos,,pises li i ocemu drugom,a mene prozivas za trolanje... ccccc
ha æili vanili
|
|
08-10-2012 at 02:08 |
|
|
primus inter pares Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 31-01-2008 Odgovori: 20460 IP: Maskiran
|
reklo bi se,akutni jasminitis hehehehe 
Ama, pitam se od kada to komunisti prave spomenike kraljevima i despotima? ...
Gledam malo ove slike s mjesta otkrivanja Tvrtka I, pa ljudi u gradu s bezmal` 200,000 žitelja došlo je èini mi se ne više od 300 posjetilaca ... neki predznak ili su Tuzlaci skontali da ih aktualna vlast loži za vlastite pare?
ÈESTITKE IDU NA RAÈUN JASMINA IMAMOVIÆA! Tako se štede naši zajednièki budžetski novci!
citat:
Hajde to, nego koliko vidim niko se ne pita odakle Imamoviæu pravo da za svoju predizbornu kampanju i svoje partije koristi službeno auto koje svi mi plaæamo.
Dok god trpimo ove i sliène stvari vlast æe se bahato ponašati i trošiti NAŠ zajednièki KRVAVO zaraðeni novac.
Nisam siguran imali pravne osnove da se pokrene tužba za nesavjesno korištenje državnih materijalnih dobara u privatne svrhe!!!
Izgleda da stvarno ne zaslužujemo bolju vlast, neka nas jaše ko stigne kad mozga nemamo.
Imamoviæ je izgleda opet dobio ubjedljivu veæinu od 20% glasaèkog tijela na opæini Tuzla ...
koga sta boli boli,mjesecima,,,
ajm drug moj,pises li ikad i o icemu drugom...

i jos jednom dick!!!
|
|
08-10-2012 at 02:12 |
|
|
Dajdza Nivo: Forumski doajen Nista posebno ali opet kako za Registriran(a): 05-07-2011 Lokacija: USA Odgovori: 1588 IP: Maskiran
|
Cestitam na pobjedi, jer izgleda boljeg nije bilo. Juce u Danima citam nesto o njegovom moralu. Tacno ili ne, hajde ga znaj, ali ako je tacno, onda je to velika sramota za Tuzlake. Evo procitajte i vi.
Dajdza
Naèelnik Jasmin Imamoviæ 19 godina nezakonito živi u mom stanu!
Kæerka predratne predsjednice tuzlanskog SUBNOR-a, Ninele Markudov, žalila se Meðunarodnom sudu za ljudska prava u Strasbourgu kako bi vratila stan koji joj je, kako kaže, oduzet zahvaljujuæi brojnim muækama opæinske administracije naèelnika Imamoviæa, te lažnim izjavama svjedoka koje je obezbijedio Goran Salihoviæ, aktuelni predsjednik Opæinskog suda u Sarajevu
Tuzlanka Vesna Lukiæ (52), s mužem Draganom i tri sina živi u Holandiji, inaèe, kæerka predratne predsjednice tuzlanskog SUBNOR-a Ninele Markudov, veæ 15 godina ganja pravdu pokušavajuæi vratiti stan u Tuzli u kojem, kako kaže, od 1993. nezakonito živi Jasmin Imamoviæ, aktuelni naèelnik Opæine Tuzla. Ona navodi kako je, nakon višegodišnjeg potucanja po hodnicima opæinskih službi i sudova, oèigledna žrtva korumpiranog domaæeg sudstva i politièkih igara iza kojih stoji osoba koja se u svakodnevnom životu hvali kako je legalista i da mu je provoðenje zakonitosti u radu prava svetinja.
– Da je zaista legalista, onda bi Imamoviæ u procesu mog dokazivanja prava na stan na treæem spratu broj 7, u Titovoj ulici broj 199 u Tuzli, u zgradi na Brèanskoj Malti, velièine 100 kvadratnih metara, uvažio brojne dokumente koje sam podnijela, kao i presudu Kantonalnog suda Tuzla u moju korist. Meðutim, ne samo da ih ignoriše, nego sve èini da pogazi moja osnovna ljudska prava i nezakonito nastavi skoro punih 20 godina, živjeti u mom stanu. Nažalost, u tome mu je svesrdno pomogao njegov intimus Goran Salihoviæ, sadašnji predsjednik Opæinskog suda u Sarajevu, kažu Vesna i Dragan Lukiæ, s kojima smo razgovarali tokom njihove kratke posjete rodbini i prijateljima u Tuzli i Lukavcu.
S naoružanim vojnicima Prezentirali su brojne dokumente, isjeèke iz novina, sudske presude, rješenja nadležnih opæinskih organa, kao i naloge predstavnika OSCE-a u Tuzli da joj se vrati stan koji je njena majka dobila od Opæine. Ali, ništa nije pilo vode i na kraju je predmet završio u Strasbourgu, gdje u moru drugih i sliènih, èeka na presudu.
Sve je, prièaju Vesna i Dragan Lukiæ, poèelo 1993, kada je Jasmin Imamoviæ, tada sekretar Opæine, došao u stan Vesnine sestre, Biljane Barakoviæ, supruge uglednog tuzlanskog kardiologa Fahira Barakoviæa. Ušao je u pratnji tri naoružana vojnika i naredio da se u roku tri dana isprazni stan u Titovoj 199.
– U tom stanu 26. septembra 1991. rodio se moj prvi sin Nenad. U Hrvatskoj je veæ poèeo rat, a ratni oblaci veæ su se nadvijali nad Bosnom. Moj suprug i ja, igrom sluèaja, vjenèali smo se u Lukavcu, gdje je on stanovao kod roditelja. Bili smo mladi, neoptereæeni, uvjereni da živimo u normalnom svijetu i pravnoj državi. Bilo nam je potpuno svejedno gdje æemo se vjenèati. U Lukavcu je Dragan imao pržionicu kafe i od toga smo kasnije živjeli, uvodni je dio nevesele prièe supružnika Lukiæ, koja æe se izroditi u pravu dramu.
Trinaestog maja 1992. godine, dok su obilazili klijente za prodaju kafe, sreli su prijatelja koji je rekao da se u BiH, pa i u Tuzli zakuhava, i da bi bilo dobro barem žene i djecu negdje privremeno skloniti i zaštititi. S obzirom da je Vesna veæ nosila drugo dijete, spakovali su najosnovnije stvari i 13. maja 1992. otputovali kod kumova u Suboticu.
– Namjera je bila da ja ostanem tamo dok ne proðe frka, a da se Dragan vrati. Meðutim, u Tuzli je rat poèeo 15. maja, baš ispred zgrade u kojoj smo stanovali. Bili smo oèajni i nemoæni. Da stvar bude gora, moja mama je prilikom granatiranja dobila izliv krvi u mozak i smještena je u bolnicu, prièa Vesna. Njena majka, Ninela Markudov, pala je u komu 28. juna i nije se oporavila. Umrla je 10. jula 1992. U stanu je ostala Vesnina baka, koju su smjestili kod ujaka. U meðuvremenu se iz izbjeglištva u Makedoniji vratila njena sestra Biljana, koja je u stan, da ne bi bio prazan, smjestila neke poznanike-beskuænike.
– U svojoj tuzi nisam ni razmišljala da veæ postoje ptice grabljivice koje su bacile oko na naš stan. Sestra me je obavijestila da je Jasmin Imamoviæ, u pratnji naoružanih lica, naredio da se odmah isprazni majèin stan, jer æe u protivnom stvari iz njega biti izbaèene na ulicu. Biljana je pod prijetnjom granata, groznièavo, plaèuæi, stvari iz stana iznosila, nastojeæi da saèuva najvrednije. Moj zet Fahir, lijeènik, govorio je: Nemoj Jasmine to raditi, moja svastika to nije zaslužila, vratit æe se, sada je sve blokirano, ali on nije htio ni da èuje, navodi Vesna Lukiæ.
U ime njene porodice, Biljana Barakoviæ je, kao opunomoæenik, uložila žalbu Opæini Tuzla, ali je odbijena. Tadašnjem naèelniku Selimu Bešlagiæu najvjerovatnije je upravo Imamoviæ poturio na potpis rješenje prema kojem Vesna Lukiæ nema pravo na majèin stan, jer ga je u augustu 1991. napustila i otišla u Suboticu. Kako je to moguæe, kada se mjesec dana poslije u tom stanu rodio Nenad Lukiæ, danas 21-godišnji mladiæ, student u Holandiji, o èemu postoji validan dokument!?
Ovo rješenje je bilo prva laž u nizu drugih i prevara, koje æe uslijediti narednih godina. U meðuvremenu, Vesna i Dragan Lukiæ, sa sinovima, 25. oktobra 1994, kao izbjeglice, nastavili su život u Holandiji. Namjeravali su se vratiti u BiH, ali više nisu imali gdje.
Sistem protiv pojedinca Kada se završio rat, Lukiæi su podnijeli zahtjev za povrat stana. “Odmah sam odbijena s banalnim obrazloženjem da žene udajom žive u muževljevoj porodici! Pri tome su naveli i da sam u vjenèanom listu navela adresu u Lukavcu, gdje æu živjeti. Smiješno, i jedno i drugo. Na vjenèanju te niko ne pita gdje æeš živjeti. Da sam se udala u Las Vegasu, da li bi to znaèilo da æu tamo živjeti?”
Podnošenjem zahtjeva za povrat stana, Lukiæi su zapoèeli i bespoštednu i neravnopravnu borbu za zaštitu osnovnih ljudskih prava, nesvjesni kakav korumpiran sistem imaju protiv sebe. Jasmin Imamoviæ je upregnuo svu silu ljudi i osoba iz okruženja kako bi Lukiæima osporio pravo na povrat stan. U isto vrijeme je, 14. aprila 1999, a da bi bio siguran da neæe izvisiti, podnio zahtjev za povrat svog prijašnjeg stana u Ul. Goste Lazareviæ 174, broj 16, u Tuzli.
U to vrijeme, u Opæini Tuzla mjeseèno je deložirano po 150 osoba koje su na razne naèine uselile u tuðe stanove. Objavljivani su spiskovi onih koje æe, uz asistenciju policije, opæinski službenici deložirati. Bilo je i poznatih osoba, ali ne i Jasmina Imamoviæa, jer je februara 2001. veæ postao naèelnik i, logièno, njegovi službenici nisu smjeli pipnuti “legalistu”. Njegov opstanak u tuðem stanu nije pokolebao ni nalog višeg službenika za ljudska prava OSCE-a Davida Daiaz Jogeixa, koji je tadašnjem šefu Službe za stambeno-komunalne poslove, Amiru Omeræehajiæu, danas advokatu, uputio pismo u kojem navodi:
“Sukladno našem dogovoru, a provjerom informacija u MUP-u ustanovljeno je da je Lukiæ (Markudov) Stojana Vesna imala prijavljenu adresu prebivališta na dan 31. 4. 1991. u Ulici M. Tita 199, ulaz 1, kao èlan porodiènog domaæinstva. Lukiæ Vesna je podnijela zahtjev za povrat stana nadležnoj službi 27. 7. 1998. godine, a niti nakon održane usmene rasprave 3. 11. 1998. nije riješeno po zahtjevu. U tom smislu, imajuæi u vidu preporuke privremene Izborne Komisije molim vas da donesete rješenje po zahtjevu imenovane stranke. Primite izraze mog osobitog poštovanja!”
Da je Vesna Markudov Lukiæ bila èlan porodiènog domaæinstva potvrðeno je i drugim dokumentima: liènom kartom, rodnim listom njenog sina Nenada (dobijen od Opæine Tuzla!), izjavama najbližih susjeda, te na kraju presudom Kantonalnog suda Tuzla, koji je uvažio tužbu Vesne Lukiæ i zbog niza propusta organa uprave predmet vratio prvostepenom organu na ponovno rješavanje.
Naime, Kantonalni sud je, meðu ostalim, utvrdio da su u procesu dokazivanja prava, nadležni u Opæini Tuzla svjedoke saslušavali zajedno, umjesto odvojeno, i bez prisustva Vesne Lukiæ, što je nedopustivo. Kada se još vidi popis osoba, odreðenih da u Opæini vode predmet Lukiæ, jasno je da se ništa drugo osim odbijenice nije moglo oèekivati. Na tom popisu su sve osobe koje su bile potèinjene naèelniku i sve je raðeno da se Vesna Lukiæ odbije. Prvi put uz potpis veæ spomenutog Amira Omeræehajiæa, a drugi put njegovog nasljednika do danas, Faruka Miše Ajaza.
Bolje biti pijan, ali èitav Šta se sve radilo, najbolje pokazuje sljedeæi primjer. Vesna Lukiæ je od predsjednika Kuænog savjeta u ulazu zgrade Titova 199, Šukrije Iljazoviæa, dobila potpisanu izjavu da je èlan kuænog domaæinstva. Meðutim, opæinski organ je uspio ubijediti Iljazoviæa da promijeni iskaz, te je on dao sljedeæu izjavu: “Ako me pozivate u vezi sa papirom koji sam potpisao Lukiæ Vesni, o tome zajedno sa svojom suprugom izjavljujem da sam toga dana, potpisao neki papir, a bio sam pijan, pa se ja lièno i ne sjeæam šta sam tada potpisao. Ovim ponovo naglašavam i izjavljujem pod punom materijalnom i moralnom odgovornošæu, svjestan i potpuno trijezan, da sam navedeni unaprijed napisani tekst na papiru potpisao nesvjesno, izvinjavam se, pijan, i da sada izjavljujem da se navedeni dopis ne treba uzeti kao vjerodostojan!?”
No, kljuènu ulogu u tome da uzurpator Imamoviæ ostane u tuðem stanu, odigrao je njegov prijatelj i dužnik, Goran Salihoviæ, u vrijeme sporenja predsjednik Opæinskog suda za prekršaje u Tuzli, a danas predsjednik Opæinskog suda u Sarajevu.
Salihoviæ potièe iz okoline Lukavca. On je, kažu Lukiæi, doslovce u gradu vrbovao ljude koji æe lažno posvjedoèiti da je Vesna s mužem Draganom živjela kod njegovih roditelja u Lukavcu. Pronašli su i svjedoke u Tuzli, koji æe “svjedoèiti” da Vesna sa sedmomjeseènim sinom nije živjela kod majke Ninele u Tuzli.
“Salihoviæ je za svjedoke osigurao tri osobe, od kojih za dvije, Vuka Ceriæa i Ivana Toplaka, slobodno možemo reæi da su alkoholièari i osobe sumnjivog morala. Istina, Ceriæ je kategorièki tvrdio da smo živjeli u Lukavcu, dok je Toplak izjavio samo da nas je tamo viðao. Isto je i sa tuzlanskim svjedocima, Kemalom Sefuloviæem i Sakibom Midžiæem, za koje svi znaju da su pijanice i ljudi koji æe za marku uraditi šta god želite”, kaže Dragan Lukiæ.
S druge strane, svjesno su ignorisane izjave svjedoka koje je navela Vesna Lukiæ, meðu kojima je i Alija Šehiæ, susjed s kojim su se, kaže Vesna, viðali na terasama. “S obzirom na tanke zidove stana, èuli smo se uvijek kada bismo prali zube”, prisjeæa se Vesna Lukiæ, uz napomenu da joj je Šehiæ prièao o golgoti koju je doživljavao zato što je svjedoèio u njenu korist. Na sudu je plakao.
Elem, naštimani svjedoci svjedoèili su u korist Imamoviæa, i to su bili krucijalni argumenti za odbijanje zahtjeva Vesne Lukiæ. Dva puta je nadležni organ Opæine odbio njen zahtjev, gotovo s istim obrazloženjem, ignorišuæi presudu Kantonalnog suda, podnesene službene dokumente i nalog oficira OSCE-a.
Veæ umorna Vesna Lukiæ u Tuzli nije mogla pronaæi advokata. Jedni su angažman odbili bez obrazloženja, dok su drugi otvoreno naveli da se ne žele zamjeriti naèelniku Imamoviæu. Zbog toga su Lukiæi angažovali advokata iz Šamca, Boru Pisareviæa, ali njega u Opæini Tuzla nisu htjeli primiti ni na razgovor. Uz svesrdnu podršku iz sjene, Lukiæi su odbijenicu dobili i od Vrhovnog suda FBiH. Sumnjaju da je i tu umiješao prste Goran Salihoviæ. Njegov i odnos Jasmina Imamoviæa “peèatiran” je zahvalnošæu ambicioznog sudije zbog trosobnog stana koji je dobio od Opæine Tuzla nakon rata, kupljenog za oko 140.000 maraka. Taj stan, odnosno, opæinska odluka o njegovoj kupovini, bila je predmet kriviène prijave koju je podnijela Finansijska policija.
Predmet, meðutim, nikada nije procesuiran zahvaljujuæi Salihoviæevom prijatelju, Izi Tankiæu, u ono vrijeme glavnom kantonalnom tužiocu u Tuzli. “Na kraju snaga, ostalo nam je jedino da se za pomoæ obratimo Meðunarodnom sudu za ljudska prava u Strasbourgu, što smo i uèinili u decembru 1999. godine. Prihvatili su našu žalbu, poslali su nam brdo dokumenata koje smo morali potpisati i obavijestili su nas da èekamo kada æe predmet doæi na red”, kažu Vesna i Dragan Lukiæ. Ne sumnjaju da æe presuda biti u njihovu korist. (T.L. – R.D.)
Dani, Sarajevo
|
|
08-10-2012 at 02:19 |
|
|
| Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 10
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: Che.Guevara, desertrose, ekonomstica, fazanfazan, kalesija taxi 15-25, nike007, nobody, onakva, PADOBRANACC, Parad0x, Posmatrac 5
|
FORUM : Politika : Utrka za novog nacelnika Tuzle  |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|